O Clonable

Clonable - vaše orodje za kloniranje in lokalizacijo spletnih strani in spletnih trgovin.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonska številka
+31 492 77 52 69
Naslov

Poslovni center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Pogosto zastavljena vprašanja

/Pogosto zastavljena vprašanja

Najpogostejša vprašanja o orodju Clonable

Iščete več informacij ali imate vprašanje? Odgovor boste verjetno našli na tej strani.

Še vedno ne morete ugotoviti? Potem ne oklevajte z kontaktirajte stopite v stik z nami.

Pogosta vprašanja - Splošno

add remove Kaj točno je Clonable?

Kako se sliši kopiranje spletnega mesta, vendar ohranitev edinstvene vsebine za Google? Z orodjem Clonable lahko na primer zelo preprosto klonirate nizozemsko (.nl) spletno mesto v belgijsko (.be) spletno mesto. Svojo nemško spletno trgovino lahko prevedete tudi v danščino in jo postavite na domeno .dk. Spletno mesto bo identično, ne da bi ga iskalniki plagiirali. Tudi če ne dodate prevoda v naš sistem. Sami izberete, katere elemente želite prilagoditi za klonirano spletno mesto. Logotip in/ali nizozemske ključne besede lahko na primer zamenjate s flamskimi ključnimi besedami. Ali pa spremenite določen nemški prevod, ker želite na nemškem spletnem mestu ohraniti določen žargon. V nadaljevanju najdete več prednosti orodja Clonable.

add remove Kakšna je prednost kloniranja spletnega mesta?

Kloniranje spletnega mesta na drugo območje ima šest glavnih prednosti:

 1. Klon omogoča samodejne prevode. Tudi za nove strani, ki jih dodate v izvirnem jeziku.
 2. Najdljivost v Googlu ali drugih iskalnikih je boljša z domeno iz vaše regije kot z domeno iz druge države. Domena .be je v Belgiji samodejno uspešnejša od domene .nl. Seveda boste v Nemčiji hitreje prodali, če bo vaša vsebina v nemščini in ne v nizozemščini.
 3. Morda je največja prednost ta, da vam ni treba vzdrževati drugega spletnega mesta. Ker je spletno mesto klonirano, je vedno posodobljeno. Ko je članek objavljen na enem spletnem mestu, bo samodejno objavljen tudi na klonu (razen če ni določeno drugače). Nato bo samodejno lokaliziran (npr. poplavljen) na ciljno območje.
 4. Potencialna stranka se bolje počuti na domeni iz svoje države. Še posebej, če je omejena na to državo. Francozi bodo na francoskem spletnem mestu hitreje konvertirali (kupili nekaj / stopili v stik itd.)!
 5. Za 2 ali več spletnih mest morate uporabljati le eno nadzorno ploščo/ zaledni del (uporabno npr. za upravljanje zalog).
 6. Prek oglasov Google Ads lahko oglašujete domeno z območja, ki ga želite osvojiti. Potencialne stranke bodo hitreje kliknile na domačo domeno. To vodi k večjemu številu obiskovalcev spletnega mesta ob enakih stroških oglaševanja.
add remove Kateri jeziki so mogoči?

Možnosti lokalizacije na spletnem mestu Clonable so velike. Klonirate lahko skoraj vsako domeno.

Trenutno je mogoče:

 • Nizozemska
 • Nemščina
 • Francoski
 • Angleščina
 • Španščina
 • Portugalska
 • Italijanski
 • Švedski
 • Danska
 • Finska
 • Romunski
 • Poljski
 • Bolgarski
 • Slovenski
 • Slovaška
 • Češka
 • Omogoča
 • Litvanski
 • Še vedno delamo na ruskem, japonskem in kitajskem jeziku. Vendar pa ne moremo zagotoviti toliko jamstev kot za druge jezike.

Želite klonirati spletno mesto brez prevoda. Tudi to je mogoče. Klonirate lahko skoraj vsak jezik, če je podoben jeziku ali narečju. Primeri običajnih klonov so:

 • nizozemščina (.nl) → flamščina (.be)
 • Nemčija (.de) → Avstrija (.at)
 • Francija (.fr) → francosko govoreča Belgija (.be), Kanada (.ca) ali Slonokoščena obala (.ci)
 • Španija (.es) → Argentina (.ar), Mehika (.mx) ali Kolumbija (.co)
 • International (.com) → Anglija (.co.uk), Avstralija (.au), Indija (.in) ali ZDA (.us)

Seveda Clonable deluje tudi obratno za zgornje možnosti. Vas zanima še ena možnost kloniranja? Kontaktirajte nas in se pozanimajte o možnostih. Radi se pustimo presenetiti!

add remove Ali je kloniranje spletnega mesta enako njegovemu prevajanju?

Ne, to ni isto! Kloniranje spletnega mesta še ne pomeni, da bo samodejno prevedeno. Vendar večina strank to želi in izbere klon s prevodom. Možno je tudi klonirano spletno mesto brez prevajanja, ki ima številne prednosti. Obdeluje določeno območje v istem jeziku in poskrbi, da je vaše spletno mesto uvrščeno višje v rezultatih iskanja na tem območju. Vendar je mogoče nekatere ključne besede prilagoditi ciljni skupini (lokalizacija).

add remove Kakšna je razlika v primerjavi z uporabo Googlovega prevajalnika?

Clonable ima več prednosti kot samo prevajanje spletnega mesta prek Googlovega prevajalnika.

 1. Velika prednost je, da prek spletne strani Clonable dobite dodatno domeno, ki jo indeksirajo iskalniki. Z domeno .de ste na primer dosegljivi v Nemčiji. Google Translate ni indeksiran s strani Googla, kar pomeni, da ne boste pridobili dodatnih strank.
 2. Googlov prevajalnik prevede celotno stran, vendar spremembe niso mogoče. Na spletnem mestu Clonable je mogoče po prevodu opraviti prilagoditve, tako besedila kot tudi na primer spremeniti slike, logotipe ali nastavitve. Oglejte si našBaza znanja za več informacij o vseh možnostih.
 3. Prevodi Googlovega prevajalnika niso vedno tako dobri, naši so veliko boljši. Še posebej zato, ker jih preveri lektor.
 4. Gumb za Googlov prevajalnik na vašem spletnem mestu je videti precej neprofesionalno.
 5. S klonirano spletno stranjo prek Clonable lahko oglašujete na tej spletni strani (in s tem na tej tuji domeni) ali uporabljate trženjske strategije, kar z Googlovim prevajalnikom ni mogoče.
add remove Imam spletno trgovino, ali deluje tudi ta?

Da, je! Več strank je že uporabilo orodje Clonable za kloniranje svoje spletne trgovine. To deluje enako in prav tako dobro kot za blog ali informacijsko stran. Obstajajo celo posebni nadomestki za spletne trgovine, ki pomagajo povečati konverzijo. O tem lahko vprašate.

add remove Ali za kloniranje spletnega mesta prek spletne strani Clonable potrebujem kakršno koli tehnično znanje?

Ne, za delo s spletno stranjo Clonable ne potrebujete posebnega znanja. Končni sistem je poenostavljen in enostaven za uporabo. Če imate kakršna koli vprašanja, se lahko vedno obrnete na nas. Če želite, lahko orodje konfigurirate tudi na spletni strani Clonable.

add remove Ali je mogoče klonirati katero koli spletno mesto?

Da, načeloma je mogoče klonirati vsako spletno mesto! Za klon s prevodi obstaja le nekaj izjem, ko vsega ni mogoče pravilno prevesti. Nalaganje dinamične vsebine še ni vedno mogoče.

add remove Ali lahko svoj klon konfiguriram tudi prek spletne strani Clonable?

Samostojno konfiguriranje klona Clonable je zelo enostavno. Če pa želite, da se konfigurira, je to tudi mogoče. Vaše klonsko spletno mesto lahko hitro in učinkovito optimiziramo za državo, ki jo želite doseči. Za več informacij o stroških se obrnite na nas.

add remove Ali se lahko povežem z drugim računom, npr. za Google Analytics, Doofinder, Google Search Console ali druge iskalnike?

Da, to lahko preprosto nastavite. Vendar to pri spletnih trgovinah ni vedno priporočljivo, saj transakcije potekajo na izvirnem računu.

Navodila: Navodila bodo sledila.

add remove Kakšna je razlika med preusmeritvijo spletnega mesta na moje trenutno spletno mesto in kloniranjem spletnega mesta?

Ne, povezovanje strani ni enako kloniranju s spletno stranjo Clonable. Ko stran klonirate, imate to prednost, da jo lahko prilagodite videzu in občutku ter ključnim besedam države ali regije. Tako bo vaše spletno mesto bolje najdeno v iskalnikih, stranka pa se bo v okolju vašega spletnega mesta počutila bolj domače.

Pogosta vprašanja - Zahteve za kloniranje

add remove Koliko časa bo trajalo, da bo moj klon pripravljen?

V 10 minutah je klon že ustvarjen (preveden) in pripravljen za uporabo. Vendar zaradi sprememb DNS pogosto traja dlje, preden je spletno mesto na voljo po vsem svetu, in nimamo vpliva na čas, ki ga vaše podjetje IT potrebuje za pravilno nastavitev jezikovnih oznak. Vendar pa lahko že začnete izvajati prve spremembe.

add remove Kakšni so stroški klonirane spletne strani?

Stroški spletnega mesta Clonable so odvisni od prevodov, ki jih potrebuje vaše spletno mesto. Če vaše spletno mesto ne potrebuje prevodov, je cena 50,- EUR na mesec na spletno mesto. Za spletna mesta s prevodi, vendar ne veliko strani, je cena 75,- € na mesec na spletno mesto / jezik. Za spletna mesta z več stranmi je cena 200,- € na spletno mesto / jezik. Seveda se lahko vedno dogovorimo za prilagojeno rešitev, če je hkrati kupljenih več klonov. Za več informacij vas napotujemo na našo stran s cenami.

add remove Kateri podatki so potrebni za zahtevo za kloniranje?

Najprej moramo vedeti, kakšno bo ime domene kloniranega spletnega mesta, na katerem sistemu CMS deluje vaše spletno mesto in v kateri jezik želite klonirati svoje spletno mesto. Načeloma lahko skoraj takoj začnemo z delom.

Pogosta vprašanja - Back-end Clonable

add remove Kako lahko delam v zaledju klonirane spletne strani?

Klonirano spletno mesto nima lastnega zaledja, saj je le kopija sprednjega dela v živo. Vse spremembe v zaledju izvirnega spletnega mesta se samodejno prikažejo na prevedenem klonu. Če želite opraviti spremembesamo v kloniranem spletnem mestu, na primer dodati ključne besede ali spremeniti logotipe, lahko to prilagodite v meniju Clonable.

add remove Imam spletno trgovino in želim spremeniti izbrano državo odpreme v svojem klonu, ali je to mogoče?

Da, to je vsekakor mogoče. Če je država odpreme izbrana že ob naročilu, to prihrani delo stranki in ji omogoča, da se počuti dobrodošlo. Glej . tukajkako to prilagoditi.

add remove Kaj lahko spremenim v zalednem delu?

V spletnem mestu Clonable lahko preprosto prilagodite skoraj vse na svojem spletnem mestu. Za lokalizacijo spletnega mesta lahko preprosto prilagodite naslednje stvari:

 • (Iskanje) besede
 • Slike
 • Prikaži ali ne prikaži besedila
 • Logotipi
 • USP
 • Nastavitve prednostnih nastavitev:
  - Načini plačila
  - Država odpreme
add remove Želim na klonirano spletno mesto namestiti drug logotip, ali je to mogoče?

Da, na kloniranem spletnem mestu lahko preprosto spremenite logotip ali sliko.

Navodila: Glej . tukajkako to deluje.

Pogosta vprašanja - Povezovanje računov

add remove Kako lahko povežem svoj račun Google Analytics?

Sledijo navodila za povezavo računa Google Analytics.

add remove Kako povežem Google Search Console s kloniranim spletnim mestom?

Klonirano spletno mesto lahko dodate v konzolo za iskanje Google na enak način kot običajno spletno mesto.
Dodaj Poperty → vnesite ime domene ali URL

Moje vprašanje ni vključeno, kaj naj storim?

Ali vaš odgovor ni med zgornjimi vprašanji? Potem se lahko obrnete na nas spodaj. Seveda vam bomo z veseljem pomagali. Lahko nas pokličete po telefonu (+31 492 77 52 69), e-pošti (info[@]clonable.net) ali prek spodnjega kontaktnega obrazca.