🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Pogosto zastavljena vprašanja

Najpogosteje zastavljena vprašanja o Clonable

o nas banner

Splošno

Kaj točno je Clonable?

Clonable je orodje za kopiranje, morebitno prevajanje in vzdrževanje spletnega mesta. Kako se to sliši? Z orodjem Clonable lahko na primer zelo preprosto klonirate nizozemsko (.nl) spletno mesto v belgijsko (.be). Prav tako pa lahko na primer nemško spletno trgovino prevedete v danščino in jo postavite na domeno .dk. Spletna stran bo ostala popolnoma enaka, ne da bi po mnenju iskalnikov zagrešili plagiat. Tudi če prevoda ne dodate v naš sistem. Sami izberete, katere elemente boste prilagodili za klonirano spletno mesto. Na primer, logotip in/ali nizozemske ključne besede lahko zamenjate za flamske ključne besede. Ali pa spremenite določen nemški prevod, ker vam je na nemški spletni strani ljubši določen žargon. Več prednosti orodja Clonable najdete spodaj.

Kakšna je prednost kloniranja spletnega mesta?

Kloniranje spletnega mesta na drugo območje ima tri glavne prednosti:

 1. Varčevanje s stroški. Kopiranje in prevajanje spletnega mesta ali spletne trgovine običajno stane veliko denarja. S spletno stranjo Clonable je to le delček tega zneska.
 2. Varčevanje s časom. Za prevajanje precej velike spletne strani, kaj šele zelo velike spletne trgovine z več deset tisoč izdelki, je običajno potrebnih več mesecev. S spletno stranjo Clonable lahko začnete živeti v enem tednu.
 3. Tako dobro kot brez vzdrževanja. Ni težav z vzdrževanjem tuje vsebine, nova vsebina se samodejno klonira in prevede. Ni dodatnega gostovanja in za dve ali več spletnih mest morate vzdrževati le eno nadzorno ploščo/hrbtni strežnik (uporabno na primer za upravljanje zalog).

Poleg tega je še nekaj drugih prednosti...

 1. Optimizacija SEO. Preko spletne strani Clonable vas lahko preprosto najdejo z vašim izdelkom ali storitvijo v več državah ali pa vas lahko najdejo tudi tisti, ki jim vaš jezik ni materni. Poleg tega vam zaradi prihranka časa in stroškov ostane več časa in denarja za delo.
 2. Optimizacija konverzij | tuje stranke se v svojem prilagojenem okolju počutijo bolj domače.
 3. Prihranki v AdWords | Oglašujete lahko z edinstvenim spletnim mestom v svojem jeziku, kar izboljša oceno kakovosti in s tem prihrani pri stroških.
 4. Kakovost. Čeprav človeški prevajalci v številnih primerih seveda zagotavljajo še boljše prevode, je Clonable po kakovosti veliko boljši od Googlovega prevajalnika. Zaradi prihranka stroškov in časa lahko prevajalec spletno mesto hitro pripravi na skoraj popolno raven za obiskovalce, tako da pregleda najpomembnejše strani, menije itd. in jih po potrebi prilagodi.
Katere jezike je mogoče uporabljati v Clonable?

Možnosti lokalizacije s spletno stranjo Clonable so zelo obsežne. Klonirate lahko praktično katero koli domeno.

Trenutno so na voljo naslednji jeziki:

 • Bolgarski
 • Kitajski*
 • Danska
 • Nemščina
 • Angleščina
 • Estonski
 • Finska
 • Francoski
 • Grški
 • Madžarski
 • Indonezijski
 • Italijanski
 • Japonski*
 • Korejski*
 • Omogoča
 • Litvanski
 • Nizozemska
 • Norveški
 • Ukrajinski
 • Poljski
 • Portugalska
 • Romunski
 • Ruski
 • Slovenski
 • Slovaška
 • Španščina
 • Češka
 • Turški
 • Švedski
 • Kmalu tudi: arabščina in drugi.

Želite klonirati spletno mesto brez prevajanja? Tudi to je mogoče. Klonirate lahko skoraj vsak jezik, če je podoben jeziku ali narečju. Primeri pogostih klonov so:

 • nizozemščina (.nl) → flamščina (.be)
 • Nemčija (.de) → Avstrija (.at)
 • Francija (.fr) → francosko govoreča Belgija (.be), Kanada (.ca) ali Slonokoščena obala (.ci)
 • Španija (.es) → Argentina (.ar), Mehika (.mx) ali Kolumbija (.co)
 • International (.com) → Anglija (.co.uk), Avstralija (.au), Indija (.in) ali ZDA (.us)

Seveda je Clonable za zgornje možnosti uporaben tudi obratno. Vas zanima še ena možnost kloniranja? Obrnite se na nas in se pozanimajte o možnostih. Noben izziv za nas ni preveč nor!

* Kakovost prevodov v poudarjene jezike še ni tako visoka kot v druge jezike.

Ali je kloniranje spletnega mesta enako njegovemu prevajanju?

Ne, kloniranje ali prevajanje spletnega mesta je ne enako! Kloniranje spletnega mesta še ne pomeni, da bo tudi prevedeno. Vendar večina strank to želi in se odloči za klon s prevodom. Možno je tudi kloniranje spletnega mesta brez prevoda, ki ima številne prednosti. Služi za doseganje določenega območja z istim jezikom in zagotavlja, da je vaše spletno mesto višje uvrščeno v rezultatih iskanja v tej regiji. Vendar pa je mogoče določene ključne besede prilagoditi, da ustrezajo ciljni skupini (lokalizacija).

Kakšna je razlika v primerjavi z uporabo Googlovega prevajalnika?

Clonable ima več prednosti kot samo prevajanje spletnega mesta z Googlovim prevajalnikom.

 1. Velika prednost je, da prek spletne strani Clonable pridobite dodatno domeno, ki jo indeksirajo iskalniki. Z domeno .de vas lahko na primer najdejo v Nemčiji. Google Translate je ne indeksira, zato ne boste pridobili dodatnih strank.
 2. Googlov prevajalnik prevede celotno stran, vendar spremembe niso mogoče. S spletno stranjo Clonable je mogoče po prevodu vnesti spremembe, tako besedila kot tudi na primer spremeniti slike, logotipe ali nastavitve preferenc. Za več informacij o vseh možnostih si oglejte našo bazo znanja .
 3. Prevodi Googlovega prevajalnika res niso vedno dobri. Naši so večkrat boljši. Še posebej zato, ker jih lahko preveri in izboljša tudi lektor. Tega lahko najamete pri nas ali pa ga poiščete sami.
 4. Gumb za Googlov prevajalnik na vašem spletnem mestu je videti precej neprofesionalno.
 5. S klonirano spletno stranjo prek Clonable lahko oglašujete ali izvajate trženjske strategije s to spletno stranjo (in s tem tujo domeno), kar z Googlovim prevajalnikom ni mogoče.
Imam spletno trgovino, ali deluje tudi ta?

Da, res! Več strank je že uporabilo orodje Clonable za kloniranje svoje spletne trgovine. To deluje enako in prav tako dobro kot za blog ali informacijsko stran. Obstajajo celo posebne zamenjave za spletne trgovine, ki pomagajo povečati konverzijo. Vabljeni, da o tem povprašate.

Ali za kloniranje spletnega mesta prek spletne strani Clonable potrebujem kakršno koli tehnično znanje?

Ne, za delo s spletno stranjo Clonable ne potrebujete posebnega znanja. Naš sistem je preprosto zasnovan in enostaven za uporabo. Če ne veste, kaj storiti, se lahko za vprašanja vedno obrnete na nas. Po želji se lahko odločite tudi za konfiguracijo orodja s strani Clonable.

Ali je mogoče klonirati katero koli spletno mesto?

Danačeloma lahko klonirate katero koli spletno mesto! Pri klonu s prevodom obstaja le omejeno število izjem, ko vsega ni mogoče pravilno prevesti. Nalaganje dinamične vsebine še vedno ni vedno mogoče. To se nekoliko pogosteje zgodi na primer pri sistemu spletnih trgovin Shopify in sistemu Wix.

Ali lahko svoj klon konfiguriram tudi prek spletne strani Clonable?

Samostojno konfiguriranje klona Clonable je zelo enostavno. Bi še vedno želeli, da ga konfiguriramo namesto vas? Lahko! Vaš klon lahko hitro in učinkovito optimiziramo. Želite več informacij o stroških? Potem se obrnite na nas.

Ali se lahko povežem z drugim računom, npr. za Google Analytics, Doofinder, Google Search Console ali druge iskalnike?

Da, to lahko preprosto nastavite. Za spletne trgovine pa to ni vedno priporočljivo, saj se transakcije izvajajo na prvotnem računu.

Kakšna je razlika med preusmeritvijo spletnega mesta na moje trenutno spletno mesto in kloniranjem spletnega mesta?

Povezovanje strani ni enako kloniranju s spletno stranjo Clonable. Ko stran klonirate, jo lahko prilagodite videzu in ključnim besedam države ali regije. Tako zagotovite, da bodo vašo spletno stran bolje našli iskalniki in da se bo stranka na vaši spletni strani počutila bolj domače.

Kakšna je kakovost prevoda?

Pri jezikih z latinico je kakovost prevoda v vsakem primeru 95-97-odstotna. Za jezike s cirilico je vsaj 93-odstotna. Za druge jezike, kot sta japonščina in kitajščina, smo to kakovost še slabše opredelili. Ocenjujemo jo na najmanj 90 %. Vedno priporočamo, da si nekaj stvari natančno ogledate:

 • Naslovi menijev: zaradi omejenega števila besed so nekatere besede še vedno lahko nadomeščene z napačno sopomenko.
 • Domače strani in druge zelo pomembne strani.
 • Splošni pogoji in drugi pravni dokumenti.

Z našim orodjem Clonable lahko kakovost zlahka izboljšate na 98-99 %, in sicer s pomočjo zelo preprostega urejevalnika in pravil za zamenjavo. Lektor bo lahko zelo hitro izboljšal spletno stran. Na splošno boste tudi s korektorjem porabili bistveno manj denarja, kot če bi vse prevedli in vnesli ročno.

Več o kakovosti prevodov si lahko preberete na spletni strani https://www.clonable.si/kwaliteit-vertalingen-clonable-ai-vertaalmachine/.

Kako začeti Clonable?

Ko ustvarite račun, lahko začnete uporabljati spletno stran Clonable. Lahko tukaj ustvarite račun neposredno. Ko ustvarite račun, boste takoj dobili dostop do nadzorne plošče Clonable. Na nadzorni plošči lahko takoj začnete ustvarjati klon.

Ali lahko res brezplačno preizkusim Clonable?

Da, klon svojega spletnega mesta lahko ustvarite popolnoma brezplačno in brez obveznosti ter ga preizkusite za 14 dni Clonable. V poskusnem obdobju bo prevedeno le omejeno število strani.

Ali lahko za svojo spletno trgovino uporabljam Clonable?

Da, za spletno trgovino lahko uporabite tudi Clonable. Magento, Shopware, Woocommerce, Logic4 in številni drugi sistemi delujejo odlično. Vendar imejte v mislih, da imajo sistemi CMS, kot sta Lightspeed in Shopify, pri uporabi Clonable morda bolj omejene funkcionalnosti , npr. kode captcha, nekateri vtičniki, nekateri filtri itd.

Ali bodo moje prevedeno spletno mesto indeksirali iskalniki?

Vaše prevedeno spletno mesto se bo indeksiralo šele, ko boste odstranili "No-index". Pomembno je, da ste opravili vse zahtevane korake v nadzorni plošči Clonable, preden onemogočite "no-index". Šele ko boste opravili te korake in onemogočili no-index, bo vaše spletno mesto indeksirano.

Povezovanje računov

Kako lahko povežem svoj račun Google Analytics?

Sledijo navodila za povezavo računa Google Analytics. Pri spletnih trgovinah je dobro vedeti, da konverzije raje merimo v istem računu za analitiko kot prvotno spletno trgovino.

Kako povežem Google Search Console s kloniranim spletnim mestom?

Klonirano spletno mesto lahko dodate v konzolo za iskanje Google na enak način kot običajno spletno mesto.
Dodaj poperty → vnesite ime domene ali URL

Clonable Back-End

Kako lahko delam v zaledju klonirane spletne strani?

Klonirano spletno mesto nima lastnega zaledja, saj gre za živo kopijo samo sprednjega dela. Vse spremembe v zaledju izvirnega spletnega mesta se samodejno prikažejo na prevedenem klonu. Ko samo na kloniranem mestu želite spremeniti, na primer dodati ključne besede ali spremeniti logotipe, lahko to prilagodite v meniju Clonable.

Kaj lahko spremenim v zalednem delu?

V spletnem mestu Clonable lahko prilagodite skoraj vse, kar je na voljo. Za lokalizacijo spletnega mesta lahko preprosto prilagodite naslednje stvari:

 • (Iskanje) besede
 • Slike
 • Prikaži ali ne prikaži besedila
 • Logotipi
 • USP
 • Nastavitve:
  • Načini plačila
  • Država odpreme
 • URL-ji
 • Viri XML
 • itd.

Zahtevajte klon

Koliko časa bo trajalo, da bo moj klon pripravljen?

V 10 minutah je klon že ustvarjen in pripravljen za uporabo. Vendar pa zaradi sprememb DNS pogosto traja dlje, da je spletno mesto na voljo kjer koli na svetu. Na žalost kot spletna stran Clonable tudi nimamo vpliva na čas, ki ga vaše podjetje IT potrebuje za pravilno nastavitev jezikovnih oznak. Vendar pa lahko že zdaj začnete izvajati prve spremembe. Predviden čas za izvedbo je dva tedna.

Kakšni so stroški klonirane spletne strani?

Ažuren pregled naših cen je na voljo na strani s cenami na spletni strani Clonable. Za ponudbo za spletno stran ali trgovino po meri se obrnite na nas .

Kateri podatki so potrebni za zahtevo za kloniranje?

Clonable deluje z večino spletnih mest in številnimi spletnimi trgovinami. Če želite preveriti, ali je vaše spletno mesto ali trgovina primerna za klon, lahko prek nadzorne ploščeClonable preprosto ustvarite demo. Ste prepričani v moč spletnega mesta Clonable? Potem izberite paket, ki vam najbolj ustreza, in izpolnite podatke za plačilo. To je to, to je vse, kar potrebujemo!

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.