🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Načrt poti

Clonable nenehno optimizira svoj izdelek!

Cestni zemljevid header

Clonable nenehno optimizira svoj izdelek. Kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti? Ne pozabite se pomakniti do "Prihajajočih funkcij", da boste vedeli, kaj lahko pričakujete. Oglejte si tudi naše želene funkcije

Prihajajoče funkcije

V začetku leta 2025

Naročnina na vir XML

Clonable bo po vsej verjetnosti uvedel naročnino na vir XML, ki vam bo omogočila enkratno ali dinamično prevajanje vašega vira XML ter omogočila pravila zamenjave za povečanje kakovosti. Sčasoma želimo za to izdelati tudi urejevalnik, da bo lektoriranje še lažje.

V začetku leta 2025

Prevajanje besedila v slike

V nekaterih primerih želimo omogočiti tudi prevajanje besedila v slike, da bi strankam prihranili čas pri zamenjavi slik. Zdaj smo izvedli nekaj primerov uporabe, vendar je to za stranke manj pomembna prednostna naloga, zato je bil njen razvoj preložen.

Q4 2024

Povezave z Mijnwebwinkel / CCV Shop / Bol.com

Clonable bo v sodelovanju s temi platformami pripravil preprosto povezavo za prevajanje za določene platforme. V kakšnem vrstnem redu bodo te povezave pripravljene, za zdaj še ni jasno.

Q4 2024

AI - tudi več blokov, celotne strani in celotna spletna mesta

Namesto samo 1 bloka naenkrat želimo omogočiti funkcionalnost za več blokov, celotne strani in celotno spletno mesto.

Q4 2024

WordPress - Integracija kontaktnih obrazcev

Za priljubljene obrazce za stike želimo izdelati večjezično razširitev.

Q3 2024

Funkcionalnost podmape poleg Wordpress - kloniranje na podmapi izvirne domene

Trenutno je običajno kloniranje na novi ali poddomeni. Prav tako želimo ponuditi možnost podmape za vse stranke, ki ne uporabljajo WordPressa. Nekatere stranke to želijo zaradi gradnje svoje blagovne znamke. Trenutno to testiramo in s prilagojeno rešitvijo je to že mogoče, vendar je za to še vedno potreben precej visok strošek.

Q3 2024

Podpora za arabski jezik RTL

Arabski jezik že deluje dobro, vendar mora biti vsebina bolje poravnana od desne proti levi, saj trenutno to ni najbolje izvedeno.

Q3 2024

Strani niso prevedene

Nekaterih strani sploh ne želite prevajati. Lepo bi bilo, če bi jih lahko naložili in navedli, ali želite, da se prevedejo nekateri drugi bloki na teh straneh. Na primer noga, glavo itd.

Q3 2024

WooCommerce - Prilagajanje cen izdelkov

Za sprejetje mednarodnih cenovnih strategij je koristno, če se lahko za posamezen klon uporabljajo različne cene.

Q3 2024

WooCommerce - Prilagodite valuto

Za WooCommerce želimo olajšati uporabo različnih valut za posamezen klon.

avgust 2024

Aplikacija Shopify

Za razširitev združljivosti in zmogljivosti Shopifyja razvijamo namensko aplikacijo za Shopify.

junij 2024

Magento url plugin

V Magentu lahko vtičnik močno izboljša nekatere funkcije za prevajanje naslovov. Zato bomo vtičnik razvili v več korakih. Prva različica bo objavljena okoli junija.

junij 2024

AI - Mednarodni SEO

Želimo olajšati uporabo SEO v mednarodnih klonih s pomočjo pozivov, ključnih besed itd.

junij 2024

AI - ton glasu

Za trženje je dobro, če je mogoče prilagoditi ton glasu. S tem lahko na primer o določenem izdelku pripovedujete bolj umirjeno ali bolj strastno zgodbo. Ali pa se lahko določen element nekoliko bolj poudari, ker se mednarodni ciljni skupini zdi pomembnejši kot ciljni skupini v lastnem jeziku.

maj 2024

Kalkulator stroškov spletne strani

Če želimo preveriti, koliko znakov vsebuje spletna stran, želimo razširiti števec znakov, ki smo ga že izdelali za notranjo uporabo, in ga pripraviti za potencialne stranke. Tako bodo lahko stranke ocenile, koliko kreditov za prevajanje potrebujejo.

maj 2024

Izboljšanje funkcionalnosti SPA / Nuxt / Next

Za nekatera spletna mesta zdaj ni mogoče vedno ustvariti spletnih mest, ki jih je mogoče klonirati. To večinoma vključuje spletna mesta SPA/Nuxt/Next. Združljivost želimo znatno razširiti, tako da ne bo mogoče klonirati le 5 % spletnih mest, temveč približno 50 %.

junij 2024

Omogočite shranjevanje sprememb

Kot agencija uporabite spremembe SEO za klon in nato posodobite isto stran na izvirnem spletnem mestu? Običajno spremembe SEO nato izginejo. Temu se želimo izogniti tako, da strankam omogočimo nekakšno "zaklepanje". Te lahko shranijo spremembe SEO v prevedeni različici kljub temu, da se bo prvotno spletno mesto spremenilo.

maj 2024

flamsko narečje

Na Nizozemskem nas pogosto sprašujejo, ali lahko kloni tudi v flamskem narečju. Za to pripravljamo rešitev.

maj 2024

Slovar

Nekatere stranke že vnaprej vedo, kako želijo uporabiti določene besede v prevodih. Zanje bomo uvedli "glosar", ki jim bo omogočil, da navedejo svoj žargon, tako da bodo določene besede vedno prevedene na enak način.

april 2024

Prevodi v brskalniku za stranke

Da bi še vedno lahko prevajali določene elemente, ki niso prevedeni, bo na voljo posebna funkcija s prevodi v brskalniku.

april 2024

Funkcija varnostnega kopiranja

Nekatere stranke z velikimi spletnimi mesti so zahtevale funkcijo varnostnega kopiranja, ki bi jim omogočila, da bi vedno imeli varnostno kopijo HTML vseh strani in prevodov tudi v primerih, ko bi imel Clonable težave.

april 2024

Dolarske naročnine

Poleg plačevanja v evrih omogočamo tudi naročnino v dolarjih. Tako lahko Clonable lažje uporabljajo tudi mednarodne stranke zunaj evrskega območja.

Zaključene funkcije

marec 2024

Nova nastavitev lijaka

Ta posodobitev spreminja nastavitveni lijak klona, saj smo zagotovili, da stranke bolje razumejo, katera opravila še vedno potrebujejo in lahko opravijo za svoje klone, s tem pa smo dodatno razlikovali med vrstami opravil za klon.

marec 2024

Priložnost za demonstracijo v času poskusnega obdobja

Ker se pri vzpostavitvi novega spletnega mesta včasih še vedno pojavijo nejasnosti, smo vgradili funkcionalnost za neposreden stik s službo za pomoč strankam: vključitev predstavitvene predstavitve je veliko lažja in upošteva čas, ki ga želi stranka.

marec 2024

Formalna in neformalna raba jezika

V nekaterih jezikih je to zelo pomembno, npr. v Nemčiji. Stranke lahko zdaj izberejo, katero obliko naslova bodo uporabile. Bolj formalen, bolj neformalen ali podoben prvotni spletni strani.

marec 2024

Partnerji lahko posredujejo vodila

Da bi preprodajalcem/partnerjem olajšali posredovanje novih potencialnih strank, je bila vgrajena funkcija, ki partnerjem omogoča, da v sistem vnesejo potencialne stranke, s katerimi so se sami pogovarjali. Ko se vodja sčasoma sam prijavi, se samodejno dodeli preprodajalcu in izplača se provizija.

marec 2024

Arabščina

Arabščina je bila zaželen jezik za naše (potencialne) stranke. Ta je bil dodan.

februar 2024

Združljivost s trgovino CCV-Shop

Ta posodobitev odpravlja napako, zaradi katere niso bili prevedeni vsi bloki v trgovini Ccv. Ta posodobitev dodaja tudi podporo za podatkovno obliko Jaxon, ki jo uporablja CCV Shop. Poleg tega posodobitev zagotavlja, da se gumbi v pogovornih oknih samodejno prevedejo tudi v programu CCV Shop. S temi posodobitvami se je močno povečala združljivost s programom CCV Shop.

februar 2024

Izboljšave ekip

Ta posodobitev dodaja nekaj posodobitev kakovosti življenja v ekipah:

 • Vidite, kdo je bil povabljen v ekipo.
 • Lahko odstranite povabila
 • Lahko vidite vabila, ki so potekla

januar 2024

Dinamični IP-ji za spletna mesta + preverjanje, ali se je IP spremenil.

Če klon ni na voljo vsaj 3 ure, se zdaj preveri, ali se je izvorni IP spremenil. Če je tako, se izvorni IP posodobi in poskuša samodejno odpraviti težavo. Novo opravilo v ozadju, ki za spletna mesta z dinamičnimi IP-ji vsako uro preveri, ali spletno mesto še vedno pravilno deluje.

januar 2024

Funkcije umetne inteligence v zvezi z lektoriranjem/izboljšavami

Opazili smo potrebo po funkciji za popravljanje. Čeprav prevodi umetne inteligence očitno nikoli ne bodo tako dobri kot prevodi rojenega prevajalca, se lahko z umetno inteligenco temu čim bolj približamo. Trenutno delamo na funkcionalnosti, s katero bo umetna inteligenca ponovno preverila prevode. To bo dalo boljše rezultate, zato bo kmalu vključeno.

december 2023

ameriška angleščina in brazilska portugalščina

Omogočili smo izbiro med različnimi oblikami jezika. V tem primeru za ameriško angleščino in brazilsko portugalščino.

december 2023

Funkcije WooCommerce v vtičniku WordPress

Številni uporabniki spletne trgovine WooCommerce bi želeli več funkcij za mednarodno delovanje svoje spletne trgovine. Pri tem mislimo na:
- pretvorbo valut za kloniranje, ki omogoča prehod iz države z evrom na Dansko, na primer.
- Spremembe asortimenta za tuje klone
- Spremembe cen v tujem klonu
- Izključitev strani

november 2023

Prevajanje Javascriptov in zunanjih virov prek brskalnika

V številnih primerih je manjša težava, če vsebina v izvorni kodi ni prevedena, še pomembneje pa je, da je za uporabnika dobro prevedena. Zato smo omogočili prevajanje javascripta in zunanjih virov prek brskalnika. Ta funkcija je mogoča samo za lastne sodelavce programa Clonable.

november 2023

brazilska portugalščina

Omogočili smo izbiro med različnimi oblikami jezika. Vsaj v primeru portugalščine za Brazilijo.

oktober 2023

WordPress plugin različica 2

Vtičnik Wordpress je bil razširjen. Na voljo je skripta za integracijo jezikovnega stikala, zato ga lahko uporabniki namestijo še hitreje in lažje brez tehničnega znanja. Vgrajena je bila funkcionalnost podmape, zaradi česar uporabnikom ni treba opravljati konfiguracije dns in je uporaba programa Clonable brez tehničnega znanja še lažja. Poleg tega je na voljo povezava do nadzorne plošče Clonable.

december 2022

Novi prevodi url naslovov armaturne plošče

Prevod urlov bi lahko bil boljši. Odslej ima obiskovalec pregled nad vsemi prevedenimi url-ji in jih lahko enostavno ročno ureja.

junij 2023

Nov klonirni iskalnik Iskanje po spletnih straneh

V vašem klonu iskalnik običajno išče v izvirnem jeziku. Pri klonu v istem jeziku to ni problematično, v drugem jeziku pa je precej moteče. V programu Clonable smo za to razvili rešitev.

Poleg tega: če stranka uporablja iskalni modul, ki deluje na podlagi vira (na primer Doofinder, Sooqr itd.), ta brezhibno deluje s programom Clonable. To se pogosto dogaja pri spletnih trgovinah.

maj 2023

Pripombe k pravilom o zamenjavi

Opazili smo, da uporabniki včasih ne vedo, čemu so namenjena pravila zamenjave. Včasih je nadomestno pravilo ustvaril drug uporabnik ali služba za podporo Clonable. Zato bi bilo dobro, če bi bilo mogoče dodati kakšno oznako, iz katere bi bilo razvidno, za kaj je pravilo namenjeno.

april 2023

Jezikovni preklopnik

Številne stranke sprašujejo o dodajanju zastavic / izbirnika držav. To možnost zdaj vključujemo, tako da lahko stranke same preprosto dodajo stikalo za izbiro jezika na svoje spletno mesto in spletno mesto klona prek skripte.

april 2023

Dinamični viri

Stranke spletnih trgovin, ki uporabljajo naš modul za prevajanje XML, so navedle, da bi želele imeti funkcijo dinamičnega vira, ki bi vsak dan ali teden osvežila vir XML z novimi prevodi. To je zdaj uresničeno.

Če je ta možnost omogočena, se posodobijo viri XML:

 • Uporabnik lahko izbere, kako pogosto se posodablja vir XML (za doplačilo).
 • Stranke lahko določijo mesečni proračun za dovod XML
 • Ko je proračun dosežen, stranke prejmejo obvestilo o tem.
 • Stranke si lahko različne kvote kanalov ogledajo na strani za uporabo in zaračunavanje.
 • Podpora za večje vire, do 50 MB

marec 2023

predogled klonov

Stranke bodo lahko preprosto ustvarile svoj klon predogleda z omejenim številom prevedenih znakov.

marec 2023

Nov postopek registracije

Da bi strankam še bolj olajšali prijavo, močno izboljšujemo in poenostavljamo postopek prijave. Na primer, domeno bo mogoče registrirati tudi pri Clonable, nato pa bodo vse nastavitve za to mednarodno domeno pripravljene za takojšnje ustvarjanje klona. Na ta način se strankam ne bo več treba ukvarjati s postopkom spreminjanja DNS, če bodo to želele.

februar 2023

Norveški

Dodali smo norveščino kot jezik, v katerega in iz katerega lahko prevajate.

december 2022

Dnevno preverjanje, ali je stran še vedno v živo

Če stranke spremenijo svoje zapise DNS oid, lahko klonirano spletno mesto deluje brez povezave, ne da bi to opazile. Za to želimo vgraditi signal.

november 2022

Manjši paket XS

Za stranke z manjšimi ali precej statičnimi spletnimi mesti smo dodali majhen paket "naredi sam". Za 15 EUR lahko začnete uporabljati Clonable sami, brez podpore, dodatne znake pa lahko kupite, kadar koli želite. Vendar je cena tega znaka precej višja.

oktober 2022

Partnerski program

Ustvarjamo partnerski program, ki partnerjem omogoča, da pripeljejo stranke in za to dobijo privlačno provizijo.

oktober 2022

nadomestna stran pri ustvarjanju novih klonov

Da bi zagotovili bolj profesionalen videz, smo med ustvarjanjem klona ustvarili nadomestno stran. Ta se osvežuje, dokler klon ni pripravljen.

oktober 2022

Korejski

Dodali smo korejščino kot jezik, v katerega in iz katerega lahko prevajate. Ker ne gre za latinico ali cirilico, dajemo nekoliko manjše jamstvo za kakovost prevoda. Več o tem bomo ugotovili s testiranjem.

julij 2023

Nova spletna stran Clonable

Spletna stran podjetja Clonable je potrebovala prenovo. Nova različica je hitrejša, preglednejša, oblikovanje in enostavnost uporabe pa sta povsod vrhunska.

oktober 2022

Ukrajinski

Dodali smo ukrajinščino kot jezik, v katerega lahko prevajate in iz katerega lahko prevajate.

oktober 2022

Sledenje konverzijam

Da bi stranke lahko uporabljale sledenje konverzijam, je bila v program Clonable vgrajena funkcionalnost, ki to omogoča....

september 2022

števec znakov (notranja uporaba)

Za preverjanje, koliko znakov vsebuje spletna stran, smo izdelali števec znakov, s katerim lahko z majhnim odstopanjem ugotovimo, ali spletna stran vsebuje 400 000 ali npr. 1,5 milijona znakov. Tako lahko stranke lažje izberejo naročnino.

avgust 2022

koliko dni do prihoda novega meseca

Odslej bo na nadzorni plošči stranke prikazano, kdaj lahko stranka ponovno dostopa do svojega mesečnega dobroimetja znakov. Tako se bo stranka lažje odločila, ali bo dodala vsebino ali se odločila za nakup dodatnih likov.

avgust 2022

url prevodi v XML virih

Odslej bodo prevedeni tudi naslovi v virih XML.

julij 2022

turščina in indonezijščina

Dodali smo turški in indonezijski jezik, ki ju lahko prevajate v in iz

julij 2022

večja posodobitev urejevalnika

 • Pregled vseh sprememb klona
 • Pregled vseh sprememb na prevod
 • Pregled vseh sprememb SEO
 • Spremenjeno oblikovanje pogovornih oken, da so na vsakem klonu videti enako
 • Prilagoditev sloga gumbov v urejevalniku, da se pri vsakem kloniranju čim manj spremenijo.
 • Gumbe urejevalnika postavite v pojavno okno za jasnejši pregled
 • Dodan način prilagajanja položajev gumbov za lažje urejanje

junij 2022

Ustvarjanje belega prostora

Prilagoditev oblikovanja in urejevalnika.

junij 2022

Seznami besed za spreminjanje besedil

 • Nov zavihek za sezname besed na strani s pravili zamenjave (zamenjave besedila).
 • Iskalno polje in paginacija za enostavno iskanje besed.
 • Potrditev za brisanje besed.
 • Naenkrat lahko zamenjate eno ali več besed.
 • Pravila samodejno prevzamejo kapitalizacijo. Tako je za zamenjavo besed z veliko začetnico in brez nje potrebno samo eno pravilo.
 • Pravila lahko nastavite tako, da so občutljiva na velikost črk. Takrat je onemogočeno tudi samodejno pisanje velikih začetnic.
 • Pravila je mogoče razveljaviti, ko je pravilo izbrisano.
 • Ko je fragment urejen z urejevalnikom, za katerega velja pravilo, se to pravilo za ta fragment ne povrne.
 • Za nove prevode se pravila uporabljajo po vrstnem redu dodajanja.
 • Zamenjave besedila veljajo samo za prevedene odlomke.
 • Nadomestitve besedila se uporabijo pred običajnimi pravili nadomeščanja.

junij 2022

Partnerji na armaturni plošči

Naši sodelujoči partnerji, kot je PostNL, bodo imeli svoje mesto na naši nadzorni plošči. Namen je, da bodo tu navedene tudi vse vrste drugih zanimivih storitev e-trgovine, da bi lahko stranke hitro in enostavno izboljšale svoje spletno mesto ali spletno trgovino.

junij 2022

Urejevalnik slik

Za zamenjavo slik lahko zdaj uporabite tudi urejevalnik.

 • Ob zamenjavi slike ustvari pravila za zamenjavo slike.
 • zazna, ko je obstoječe pravilo spremenjeno.
 • zazna, kdaj je pravilo razveljavljeno, in ga izbriše.
 • zazna, kadar uporabnik poskuša dvakrat ustvariti isto pravilo, in predlaga uporabo nadomestnih pravil.
 • Na nekaterih spletnih mestih gumb ne deluje pravilno. Takrat (skoraj) ni viden ali pa njegovo delovanje izvaja tudi osnovni gumb, zaradi česar se lahko spremeni stran.

april 2022

Viri XML

S programom Clonable je mogoče prevesti tudi vire XML vašega spletnega mesta. Viri XML so običajno nakupovalni viri. To omogoča, da se vaši izdelki najdejo na primer v Googlovem nakupovanju.

april 2022

Vtičnik Magento

Magento na splošno deluje brezhibno s Clonable brez posebnih sprememb.

februar 2022

Vtičnik WordPress

Za WordPress lahko enostavno dodate jezikovne oznake tako, da namestite in konfigurirate naš vtičnik z naslednjimi podatki. Če morate dodati ali odstraniti jezikovne oznake (ker jih na primer že imate na svojem spletnem mestu na drug način), lahko preprosto uredite podatke JSON.

februar 2022

Nakupi "dodatnih paketov prevajalskih znakov

Da strankam ne bi zmanjkalo prevajalskih znakov z manjšimi naročninami, želimo uvesti "prevajalske pakete". Tako lahko na primer kupite dodatnih 100.000, 1.000.000 ali npr. 5.000.000 znakov.

januar 2022

Trgovina MyWebstore

MijnWebwinkel je bolje podprt od 07-01-2022, kar pomeni, da so prej neprevedeni elementi, kot so filtri in besedilo na blagajni, zdaj pravilno prevedeni.

november 2021

Urejevalnik v živo

Urejevalnik za spreminjanje prevodov in elementov vašega klona. Tako lahko prilagoditve opravite tako, da preprosto kliknete na stran, ki jo želite spremeniti. Tako je tudi še lažje omogočiti, da npr. domači korektor opravi prilagoditve med premikanjem po strani.

avgust 2021

Urls samodejno prevedena

Prej je bilo treba naslove prevajati prek prenosov. Zdaj to ni več potrebno. Naslovi se samodejno prevedejo za klone v drugem jeziku. Na voljo so tudi možnosti za prilagoditev samih naslovov.

avgust 2021

Prevajanje XML

Omogočeno je prevajanje XML. To je na primer zelo uporabno za sledenje dovajanju izdelkov in ustvarjanje posebnih iskalnikov.

Konec julija 2021

Od Madžarske do Japonske

Lastno klonirano spletno mesto, klonirano v številne jezike/države... prakticirajte, kar pridigate!

Konec julija 2021

JSON

Prevajanje JSON do nedavnega ni bilo mogoče. Zdaj smo dosegli točko, ko je to mogoče. Ta funkcija je trenutno v beta različici, saj še ne vemo, ali se bodo pojavile kakšne težave.

V začetku julija 2021

Prevajanje URL-jev prek funkcije nalaganja

S strgalom lahko odkrijemo, prevedemo in naložimo vse naslove na vašem spletnem mestu. Še letos bo na voljo funkcija samodejnega prevajanja vseh urlov, tako da bo URL samodejno preveden tudi ob dodajanju nove strani.

junij 2021

5 minut

in funkcija je bila zasnovana tako, da lahko vsak zaposleni v podjetju Clonable v petih minutah ustvari tuje spletno mesto kot demo. Ta funkcija je omogočila, da se je veliko ljudi hitreje prepričalo o uporabnosti programa Clonable.

januar - junij 2021

Baza znanja in spletno mesto

V prvih mesecih leta 2021 smo si močno prizadevali, da bi spletno mesto uredili. Z vzpostavitvijo obsežne baze znanja za naše stranke, informativnih videoposnetkov, razlag itd.

avgust 2020

Kloniranje

Rodi se ime Clonable...

december 2019

Nadzorna plošča

Prva različica nadzorne plošče je objavljena na spletu, tako da lahko z njo začnejo delati tudi stranke.

Želene funkcije

Uvoz metapodnaslovov

Želimo vam še bolj olajšati SEO v programu Clonable. Na primer z uvozom meta naslova.

Čezmejne raziskave ključnih besed SEO

Clonable želi, da bi bila tuja spletna mesta čim bolj uspešna. Zato želimo v sodelovanju z zunanjimi partnerji začeti ponujati tudi analizo ključnih besed SEO. Tako bo zagon v tujini potekal čim bolj gladko in pametno.

Obvestila o zamenjavah, ki niso več aktivne

Včasih so pravila, ki niso več aktivna, ker se je spletno mesto spremenilo. Zaželeno bi bilo zagotoviti, da je na nadzorni plošči signal, da so nekatera pravila postala nepotrebna.

Spremembe v urejevalniku so mogoče tudi v mobilnem urejevalniku

Zdaj je urejevalnik na voljo samo za ogled na namizju.

Platforma za lektoriranje

Vzpostaviti želimo platformo za lektorje, na kateri se lahko lektorji profilirajo, stranke Clonable pa jih lahko najamejo za vse vrste opravil.

SPA in PWA prevajati

Želimo si, da bi lahko prevedli tudi te tehnologije.

Možnost razveljavitve dejanj brisanja

Pri ustvarjanju in spreminjanju pravil za zamenjavo sprememba ne prinese vedno želenega rezultata. Takrat bi bilo dobro, če bi stranka lahko obnovila stara pravila.

Pravne funkcije

Clonable želi strankam olajšati pripravo pravno potrebnih dokumentov, kot so splošni pogoji itd., za različne države.