O Clonable

Clonable - vaše orodje za kloniranje in lokalizacijo spletnih strani in spletnih trgovin.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonska številka
+31 492 77 52 69
Naslov

Poslovni center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Piškotki

To je pravilnik o piškotkih za spletno stran Clonable, ki je dostopna prek spletne strani https://www.clonable.si/.

Kaj so piškotki?

Kot je to običajno pri skoraj vseh strokovnih spletnih mestih, tudi to spletno mesto uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik in izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo te piškotke včasih shraniti. Navajamo tudi, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar to lahko vpliva na delovanje nekaterih delov spletnega mesta.

 

Za več splošnih informacij o piškotkih glejte članek v Wikipediji o piškotkih HTTP.

 

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani v nadaljevanju. Na žalost v večini primerov ni privzetih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu. Če niste prepričani, ali jih potrebujete, priporočamo, da pustite vklopljene vse piškotke, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

 

Onemogočanje piškotkov

Nameščanje piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve brskalnika (kako to storiti, preverite v pomoči brskalnika). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje tega in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiskujete. Če piškotke onemogočite, običajno onemogočite tudi nekatere funkcije in lastnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

 

Piškotki, ki jih namestimo

Piškotki, povezani z računom

Če pri nas ustvarite račun, uporabljamo piškotke za upravljanje postopka prijave in splošne administracije. Ti piškotki se običajno izbrišejo, ko se odjavite, vendar lahko v nekaterih primerih ostanejo, da si zapomnijo vaše nastavitve spletnega mesta tudi po odjavi.

 

Piškotki, povezani s prijavo

Ko ste prijavljeni, uporabljamo piškotke, da si lahko to dejstvo zapomnimo. Tako se vam ob vsakem obisku nove strani ni treba znova prijavljati. Ti piškotki se običajno izbrišejo ali odstranijo, ko se odjavite, da bi zagotovili dostop do omejenih funkcij in območij samo, ko ste prijavljeni.

 

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke zaupanja vrednih tretjih oseb. V naslednjem razdelku je podrobneje opisano, katere piškotke tretjih oseb lahko srečate na tem spletnem mestu.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, eno najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko na primer spremljajo, koliko časa preživite na spletnem mestu in katere strani obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino.

Več informacij o piškotkih Google Analytics najdete na uradni strani Google Analytics.

Analitični podatki tretjih oseb se uporabljajo za spremljanje in merjenje uporabe tega spletnega mesta, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino. Ti piškotki lahko na primer spremljajo, koliko časa preživite na spletnem mestu ali katere strani obiščete, kar nam pomaga razumeti, kako izboljšati spletno mesto za vas.

Nove funkcije

Občasno preizkušamo nove funkcije in vnašamo manjše spremembe v način delovanja spletnega mesta. Ko še vedno testiramo nove funkcije, lahko te piškotke uporabimo, da zagotovimo dosledno izkušnjo na spletnem mestu in da razumemo, katere optimizacije uporabniki najbolj cenijo.

 

Ker prodajamo izdelke Clonable, je za nas pomembno, da imamo statistične podatke o tem, koliko obiskovalcev našega spletnega mesta se dejansko registrira, in to je vrsta podatkov, ki jih ti piškotki spremljajo. To je za vas pomembno, saj nam omogoča natančne poslovne napovedi, s katerimi lahko spremljamo stroške oglaševanja in izdelkov ter tako zagotavljamo najboljšo možno ceno.

V našem imenu oglašuje več partnerjev, piškotki za sledenje partnerjem pa nam preprosto pokažejo, ali so naše stranke prišle na spletno mesto prek enega od partnerskih spletnih mest, da jih lahko ustrezno označimo in po potrebi partnerskim partnerjem dodelimo bonus za nakup.