🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Piškotki

To je pravilnik o piškotkih za Clonable, ki je dostopen na naslovu www.clonable.si.

Kaj so piškotki?

Kot je to običajno pri skoraj vseh strokovnih spletnih mestih, tudi to spletno mesto uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik in izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo te piškotke včasih shraniti. Navajamo tudi, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to vpliva na delovanje nekaterih delov spletnega mesta ali ga "pokvari".
Za več splošnih informacij o piškotkih si oglejte članek na Wikipediji o piškotkih HTTP.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz več razlogov, ki so opisani v nadaljevanju. Na žalost v večini primerov ni privzetih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu. Priporočamo, da pustite vklopljene vse piškotke, če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, v primeru, da se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

Onemogočite piškotke

Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve brskalnika (kako to storiti, preverite v pomoči brskalnika). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje tega in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiskujete. Onemogočanje piškotkov bo običajno povzročilo tudi onemogočanje nekaterih funkcij in lastnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih namestimo
Piškotki, povezani z računom

Če pri nas ustvarite račun, uporabljamo piškotke za upravljanje postopka prijave in splošne administracije. Ti piškotki se običajno izbrišejo, ko se odjavite, vendar lahko v nekaterih primerih ostanejo, da si zapomnijo vaše nastavitve spletnega mesta, ko ste odjavljeni.


Piškotki, povezani s prijavo

Ko ste prijavljeni, uporabljamo piškotke, da si lahko to dejstvo zapomnimo. Tako se vam ob vsakem obisku nove strani ni treba znova prijavljati. Ti piškotki se običajno izbrišejo ali počistijo, ko se odjavite, da bi zagotovili, da lahko dostopate do omejenih funkcij in območij samo, ko ste prijavljeni.


Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke zaupanja vrednih tretjih oseb. V naslednjem razdelku je podrobneje opisano, katere piškotke tretjih oseb lahko srečate na tem spletnem mestu.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, eno najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko na primer spremljajo, koliko časa preživite na spletnem mestu in katere strani obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino. Več informacij o piškotkih Google Analytics najdete na uradni strani Google Analytics. Analitični piškotki tretjih oseb se uporabljajo za sledenje in merjenje uporabe tega spletnega mesta, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino. Ti piškotki lahko na primer spremljajo, koliko časa preživite na spletnem mestu ali katere strani obiščete, kar nam pomaga razumeti, kako izboljšati spletno mesto za vas.


Nove funkcije

Občasno preizkušamo nove funkcije in vnašamo manjše spremembe v način delovanja spletnega mesta. Ko še vedno testiramo nove funkcije, lahko te piškotke uporabimo, da zagotovimo dosledno izkušnjo na spletnem mestu, hkrati pa poskrbimo, da razumemo, katere optimizacije naši uporabniki najbolj cenijo.

Ker prodajamo izdelke Clonable, je za nas pomembno, da imamo statistične podatke o tem, koliko obiskovalcev našega spletnega mesta se dejansko registrira, zato bodo ti piškotki sledili prav tem podatkom. To je pomembno za vas, saj to pomeni, da lahko pripravimo natančne poslovne napovedi, ki nam omogočajo spremljanje stroškov oglaševanja in izdelkov, da zagotovimo najboljšo možno ceno.

V našem imenu oglašuje več partnerjev, piškotki za sledenje partnerjem pa nam preprosto pokažejo, ali so naše stranke prišle na spletno mesto prek enega od naših partnerskih spletnih mest, tako da jim lahko ustrezno pripišemo dobroimetje in po potrebi našim partnerskim partnerjem zagotovimo bonus, ki vam ga lahko namenijo za nakup.