🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Švica in e-trgovina: zakaj imajo prevodi v njej veliko vlogo

Švica je majhna država s štirimi uradnimi jeziki, zato je edinstven in zahteven trg za e-trgovanje. V zadnjih letih se je švicarsko e-trgovinsko okolje močno povečalo, saj naj bi spletna prodaja do leta 2022 presegla 13 milijard švicarskih frankov.

Stranka

Pomen prevodov v švicarskem okolju e-trgovine je neprecenljiv. Ne le, da podjetjem pomagajo doseči širše občinstvo, ampak tudi graditi zaupanje in verodostojnost pri strankah. Kupci bodo pogosteje kupovali pri podjetju, ki zagotavlja informacije v njihovem jeziku, saj to kaže, da podjetje ceni njihove potrebe in je pripravljeno storiti še več, da bi zagotovilo prilagojeno izkušnjo.

Jeziki

Eden največjih izzivov za podjetja za e-trgovanje, ki poslujejo v Švici, je potreba po ponudbi vsebin v več jezikih. Švica z nekaj več kot 8 milijoni prebivalcev ima štiri uradne jezike: nemščino, francoščino, italijanščino in romanščino. To pomeni, da morajo podjetja za e-trgovanje svoja spletna mesta, opise izdelkov in druge vsebine ponuditi v več jezikih, če želijo doseči celoten švicarski trg. Pri tem pride prav dober prevod. Pri tem vam lahko pomaga Clonable. Spletno mesto lahko prevedemo za vaše stranke, tako da se vam ne bo treba ukvarjati s strankami, ki ne razumejo vaših spletnih strani.

SEO

Poleg tega lahko s ponudbo vsebine v več jezikih izboljšate optimizacijo za iskalnike(SEO) in povečate prepoznavnost podjetja na spletu. Iskalniki, kot je Google, imajo raje spletna mesta, ki ponujajo vsebino v več jezikih, saj to pomeni, da je spletno mesto pomembno za širše občinstvo. To lahko pripomore k večji obiskanosti spletnega mesta podjetja in posledično k večji prodaji.

Skratka, švicarsko e-trgovinsko okolje je edinstveno in zahtevno zaradi večjezičnega prebivalstva te države. Ponudba vsebin v več jezikih je bistvenega pomena za podjetja za e-trgovanje, ki poslujejo v Švici, saj pomaga doseči širše občinstvo, zgraditi zaupanje pri strankah in izboljšati SEO.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: