🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Različne jezikovne kode Hreflang in njihovo izvajanje

Kaj so oznake hreflang?

Pri mednarodni optimizaciji SEO so oznake hreflang bistven element, ki iskalnikom pomaga razumeti različne jezikovne različice vašega spletnega mesta. Če imate spletno mesto na voljo v več jezikih, lahko oznake hreflang iskalnikom povedo, katera različica vašega spletnega mesta je namenjena kateremu občinstvu.

Jezik vsebine spletnega mesta lahko določite na več različnih načinov, vendar so oznake hreflang najbolj priporočljiva metoda. Oznake Hreflang so oznake HTML, ki so videti takole:

<link rel="alternate" hreflang="x" href="http://example.com/">

"x" v oznaki hreflang je lahko ena od jezikovnih kod, navedenih v besedilu. Te jezikovne kode se uporabljajo za označevanje, katera jezikovna različica spletnega mesta je namenjena kateremu občinstvu. Oznake hreflang se večinoma uporabljajo za določanje, na kateri URL naj bo uporabnik preusmerjen na različico spletnega mesta, ki je napisana v njegovem jeziku. Oznake Hreflang se lahko uporabljajo tudi za določitev istega URL-ja za več jezikov, na primer kadar je spletno mesto na voljo v angleščini in francoščini.

Izvajanje oznak Hreflang

Obstaja več načinov za uporabo oznak hreflang v spletnem mestu. Dodate jih lahko v kodo HTML vsake strani spletnega mesta ali v glavo HTTP spletnega mesta. Oznake Hreflang lahko dodate tudi v konzoli za iskanje Google ali z uporabo oblike zemljevida Sitemap. Pomembno je zagotoviti, da so oznake hreflang pravilno uporabljene, saj lahko pomagajo izboljšati uvrstitev spletnega mesta v iskalnikih in zagotoviti, da so uporabniki preusmerjeni na pravilno jezikovno različico spletnega mesta.

V večini primerov boste za vsako jezikovno različico spletnega mesta želeli določiti drug URL. V zgornjem primeru je atribut "href" nadomeščen z naslovom URL ustrezne jezikovne različice vašega spletnega mesta.

Če nimate posebne strani za določen jezik, lahko atribut "href" pustite prazen. Ta oznaka hreflang bi na primer iskalnikom povedala, da ni francoske različice te strani:<link rel="alternate" hreflang="fr" href=">

V nekaterih primerih boste morda želeli uporabiti isti naslov URL za več jezikov. To je običajno, če imate dvojezično spletno mesto ali če imate ločene strani za vsak jezik, vendar je vsebina večinoma enaka. V teh primerih lahko z atributom hreflang določite več jezikov za isti naslov URL. Ta oznaka hreflang bi na primer iskalnikom povedala, da je ta stran na voljo v angleščini in francoščini:<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://example.com/"> <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://example.com/">

Z atributom "hreflang" lahko določite tudi privzeti jezik "x". Jezik "x-default" se uporablja za določanje jezikovne različice vašega spletnega mesta, ki naj jo iskalniki prikažejo, če nobena druga jezikovna različica ni primerna. Čeprav ga ni treba uporabljati, ga Google priporoča.

Nastavite jezikovne oznake na Clonable

Ko se naročite na Clonable, vam bomo poslali e-poštno sporočilo z zapisi DNS in jezikovnimi oznakami, ki jih je treba spremeniti. Z dodajanjem teh jezikovnih oznak bodo Google in drugi iskalniki vaš klon videli kot izvirno spletno mesto in ne kot podvojeno vsebino.

Jezikovne oznake lahko nastavite na različne načine. Odvisno od vaše platforme je treba to skripto prilepiti na različna mesta. V pošti (in pozneje tudi v zalednem delu Clonable) boste našli kratko navodilo, kam točno prilepiti izsek.

Ko pri nas kupite nov klon, vam bomo poslali e-poštno sporočilo o tem, kako nastaviti jezikovne oznake. To je za vsako platformo drugače. Poskrbeli bomo, da boste prejeli pravo skripto z ustreznimi navodili za pravilno nastavitev jezikovnih oznak. Skripto je najlažje dobesedno prepisati iz e-poštnega sporočila. Če jo poskušate natipkati, lahko vsebuje pravopisne napake ali manjkajoče dele, zaradi česar skripta ne bo delovala.

Navodila za jezikovne oznake lahko pregledate tudi pozneje, na primer če jih želite po onemogočitvi znova omogočiti. Ko je kloniranje končano, lahko navodila najdete v okolju Clonable. Navodila in podrobnosti za klone najdete tako, da v nadzorni plošči Clonable odprete nastavitve klona in nato kliknete zavihek Informacije o nastavitvi. Pri Jezikovne oznake kliknite povezavo pod Nastavitev jezikovnih oznak. Pojavilo se bo okno, v katerem lahko izberete svojo platformo. Na podlagi te izbire se prikaže zahtevana skripta/podatki.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: