O Clonable

Clonable - vaše orodje za kloniranje in lokalizacijo spletnih strani in spletnih trgovin.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonska številka
+31 492 77 52 69
Naslov

Poslovni center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Clonable - Naša zgodba

Od frustracije do ideje in subvencije.... čezmejno orodje, ki se uporablja po vsem svetu?

Agencija za spletno trženje Wecommerce, partner ene največjih evropskih spletnih trgovin s hokejsko opremo Hockeygear. eu, že od leta 2011, ko smo začeli sodelovati, išče načine za pametno in stroškovno učinkovito trženje. Nismo imeli tako velikih proračunov, kot so jih imeli nekateri naši konkurenti v hokejski industriji, zato smo se morali potruditi z dobrimi strategijami in pametnimi triki, da smo še vedno pridobili tržni delež. Tudi zato, da bi lahko kupovali ceneje in tako ustvarili dovolj dobička. Ko so od leta 2017 naprej cenovne vojne postajale vse pogostejše, smo morali razmisliti, kaj bomo storili, da bo Hockeygear še vedno preživel na trgu. Nadaljnje ohranjanje nizkih cen bi bilo pogubno za dobiček. Ena od alternativnih rešitev je bila, da se delno izognemo bitki in se osredotočimo tudi na tuji trg. Brez nesmiselnih proračunov za oglaševanje, temveč se poskušajo osredotočiti na višje položaje v Googlu. Vendar pa hokej v številnih državah ni zelo priljubljen šport, zato je bilo treba projekt izpeljati zelo gospodarno. Za francosko spletno trgovino, ki lahko v nekaj letih ustvari več deset tisoč evrov prometa, ni na voljo veliko časa in denarja za izdelavo in vzdrževanje spletne strani.

nemščina, angleščina, francoščina in španščina... vendar brez flamske trgovine

Začeli smo z nemško in angleško spletno trgovino, saj sta bila tamkajšnja hokejska trga precej dobro razvita. Kasneje sta bili dodani španska in francoska trgovina. Za zdaj nismo odprli belgijske, ker bi bilo preveč dela z vzdrževanjem te trgovine. Leta 2009 je imelo belgijsko hokejsko združenje le 23.000 članov. Z dodatno nizozemsko trgovino, namenjeno Flandriji, bi dosegli le delček števila hokejistov, ki jih imamo na Nizozemskem (240.000), zato se nam to verjetno ni izplačalo. Vendar je trg v Belgiji hitro rasel in kot spletni tržniki z velikim poudarkom na SEO smo ugotovili, da je zelo žalostno, da smo se s spletno stranjo Hockeygear.eu dejansko komaj uvrstili v Googlove rezultate v Belgiji. Zato me je začelo srbeti, da bi z njo nekaj naredil. Navsezadnje je bilo na Nizozemskem vse pravilno nastavljeno za SEO, v Flandriji pa ni bilo velike razlike.

Samo kopiranje in vzdrževanje je predrago za majhen trg, kot je Flandrija.

Belgijska hokejska reprezentanca do 16 let zmagovalka evropskega prvenstva 2004

Vendar smo vsakič prišli do zaključka, da se nam ne splača vzpostaviti (prepis iz nizozemščine), vzdrževati in gostiti te spletne trgovine. Zlahka bi stala deset tisoč evrov na leto, kar je v času cenovnih vojn, ko marže tako ali tako niso visoke, precejšnja naložba. Ko smo leta 2019 z našim takrat 18-letnim programerjem za polovični delovni čas Basom van den Boomom začeli snovati možgansko nevihto, kako bi lahko rešili to težavo, so se pojavile različne možnosti. Van den Boomovo znanje programiranja se je združilo z našim znanjem in izkušnjami na področju spletnega trženja in tako je nastala osnova za Clonable.

Testiranje Clonable

Idejo smo nato preizkusili v več spletnih trgovinah pod našim vodstvom, in sicer Ippontime.be, Spiruella.be in Hockeygear.be. Dodali smo tudi spletno trgovino ene od naših strank, ki ji je bila ideja prav tako všeč. Podjetje Plotterwinkel.nl je že imelo belgijsko trgovino, vendar je vzdrževanje v primerjavi z naročili, ki jih je ustvarjalo, zahtevalo preveč časa. Ko je lastnik izvedel za našo novo metodo, je bil pripravljen na prehod. Leto 2020 je bilo nato namenjeno profesionalizaciji, izdelavi preproste nadzorne plošče za stranke in prepričevanju strank naše lastne agencije za spletno trženje Wecommerce, da bi lahko drugim s še več podatki in primeri dokazali, da orodje deluje in počne točno to, kar je njegov namen: prihrani čas pri vzpostavitvi in vzdrževanju spletnega mesta, privabi dodatne obiskovalce s SEO in omogoča lokalizacijo. Ne le za Belgijo, tudi za klone od Nemčije do Avstrije ali na primer od Španije do Argentine.

Prevajalska funkcija

V letu 2021 smo med brainstormingom dobili idejo, da bi preverili, ali bi lahko omogočili tudi prevode, saj so tudi naše stranke pogosto spraševale, ali ne bi bilo mogoče prevesti vsebine. To bi jim omogočilo, da še bolj razširijo svojo spletno trgovino. To se sliši skoraj preveč dobro, da bi bilo res, vendar je bila ta funkcija dodana v kratkem času. Ta prevajalska funkcija je zagotovila, da je bil Clonable deležen velike pozornosti. Po dveh zelo uspešnih dneh na sejmu Webwinkel Vakdagen v Utrechtu, kjer smo prvič predstavili spletno stran Clonable s funkcijo prevajanja, smo opazili, kako veliko je zanimanje in povpraševanje po njej. Še posebej zato, ker smo vgradili tudi funkcijo, s katero lahko v 5 minutah za vsako spletno mesto pripravimo demo spletno mesto s prevodom.

Spodbujanje konkurence

Preko spletne strani Clonable lahko tudi majhna podjetja preverijo možnost učinkovite in stroškovno učinkovite prodaje v tujini. Tako lahko tekmujejo z velikimi mednarodnimi podjetji, ne da bi jim bilo treba vlagati velike investicije, kar bo le še povečalo konkurenco v svetu. Čas, ko smo v tujino prodajali le prek monopolov, kot je Amazon, se je dokončno iztekel....

Drugo polovico leta 2021 naj bi zaznamovala nadaljnja rast strank in širitev zmogljivosti orodja. Poleg tega si močno prizadevamo, da bi postali bolj znani. RVO je že pridobil subvencijo za inovacije, spletna stran Clonable je bila izbrana za "Najobetavnejše zagonsko podjetje 2021", inovacijska hiša De Peel pa je izrazila podporo našemu orodju.

Prihodnost mednarodnega poslovanja je svetla....prihodnost je Clonable!

Niels Arts, Bas van Schijndel in Bas van den Boom,