Načrt poti

Clonable nenehno optimizira svoj izdelek!

Cestni zemljevid header

Clonable nenehno optimizira svoj izdelek. Kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti? Ne pozabite se pomakniti do "Prihajajočih funkcij", da boste vedeli, kaj lahko pričakujete. Oglejte si tudi naše želene funkcije

Prihajajoče funkcije

maj 2023

Pripombe k pravilom o zamenjavi

Opazili smo, da uporabniki včasih ne vedo, čemu so namenjena pravila zamenjave. Včasih je nadomestno pravilo ustvaril drug uporabnik ali služba za podporo Clonable. V tem primeru bi bilo dobro, če bi bilo mogoče dodati kakšno oznako, iz katere bi bilo razvidno, za kaj je pravilo namenjeno.

Konec leta 2023 / začetek leta 2024

Prevajanje besedila v slike

V nekaterih primerih želimo omogočiti tudi prevajanje besedila v slike, da bi strankam prihranili čas pri zamenjavi slik. Zdaj smo izvedli nekaj primerov uporabe, vendar je to za stranke manj pomembna prednostna naloga, zato je bil njen razvoj preložen.

Konec leta 2023

Funkcionalnost podmape poleg Wordpress - kloniranje na podmapi izvirne domene

Trenutno je običajno kloniranje na novi ali poddomeni. Želimo ponuditi tudi možnost podmape. Nekatere stranke to želijo zaradi gradnje svoje blagovne znamke. Zdaj testiramo in s prilagojeno rešitvijo je to že mogoče, vendar je za to še vedno potreben precej visok strošek.

Konec leta 2023

Naročnina na vir XML

Clonable bo po vsej verjetnosti sprožila naročnino na vir XML, ki omogoča enkratno ali dinamično prevajanje vira XML in omogoča pravila za zamenjavo, da se poveča kakovost. Sčasoma želimo za to izdelati tudi urejevalnik, da bi še bolj olajšali popravljanje.

Konec leta 2023

Povezave z Mijnwebwinkel / CCV Shop / Bol.com

Clonable v sodelovanju z njimi bo delal na vzpostavitvi preprostih povezav za prevodne rešitve za določene platforme. V kakšnem vrstnem redu bodo te povezave pripravljene, za zdaj še ni jasno.

Konec leta 2023

števec znakov (za stranke)

Če želimo preveriti, koliko znakov vsebuje spletna stran, želimo razširiti števec znakov, ki smo ga že izdelali za notranjo uporabo, in ga pripraviti za potencialne stranke.

oktober 2023

brazilska portugalščina in ameriška angleščina

Omogočili bomo izbiro med različnimi oblikami jezika. Vsaj za portugalščino v Braziliji in ameriško angleščino.

oktober 2023

Slovar

Nekatere stranke že vnaprej vedo, kako želijo uporabiti določene besede v prevodih. Zanje bomo uvedli "glosar", ki jim bo omogočil, da navedejo svoj žargon, tako da bodo določene besede vedno prevedene na enak način.

oktober 2023

Formalna in neformalna raba jezika

V nekaterih jezikih je to zelo pomembno, npr. v Nemčiji. Dobro bi bilo, če bi stranke lahko izbrale obliko naslova.

oktober 2023

Omogočite shranjevanje sprememb

Kot agencija uporabite spremembe SEO za klon in nato posodobite isto stran na izvirnem spletnem mestu? Običajno spremembe SEO nato izginejo. Temu se želimo izogniti tako, da strankam omogočimo nekakšno "zaklepanje". Ti lahko shranijo spremembe SEO v prevedeni različici kljub temu, da se bo spremenilo izvirno spletno mesto.

Sredi leta 2023

Arabščina

Arabščina je zaželen jezik naših (potencialnih) strank. Ta se trenutno razvija. Prvi testi so bili uspešni.

Konec avgusta/septembra 2023

Prevajanje Javascriptov in zunanjih virov prek brskalnika

V številnih primerih je manj težav, če vsebina ni prevedena v izvorni kodi, predvsem pa mora biti za uporabnika videti dobro prevedena. Zato želimo omogočiti prevajanje javascripta in zunanjih virov prek brskalnika. To bo olajšalo prevajanje zlasti manjšim spletnim mestom in ljudem z manj tehničnega znanja.

V začetku avgusta 2023

Wordpress plugin različica 2

Vtičnik Wordpress bo razširjen. Pripravljena bo skripta za integracijo jezikovnega stikala, tako da ga bodo uporabniki lahko namestili še hitreje in enostavneje brez tehničnega znanja. Vgrajena bo funkcionalnost podmape, zaradi česar uporabnikom ne bo treba opravljati konfiguracije dns in bo uporaba spletne strani Clonable še lažja brez tehničnega znanja. Na voljo bo tudi povezava do nadzorne plošče Clonable.

Zaključene funkcije

julij 2023

Nova spletna stran Clonable

Lastna spletna stran Clonable je bila potrebna prenove. Nova različica je hitrejša, preglednejša, zasnova in enostavnost uporabe pa sta povsod vrhunski.

junij 2023

Nov iskalnik Clonable Iskanje po spletnih straneh

V vašem klonu iskalnik običajno išče v izvirnem jeziku. Pri klonu v istem jeziku to ni problematično, v drugem jeziku pa je precej moteče. Za to smo razvili rešitev v okviru spletne strani Clonable.

Poleg tega: če stranka uporablja iskalni modul, ki deluje na podlagi vira (na primer Doofinder, Sooqr itd.), ta brez težav deluje s spletno stranjo Clonable. To se pogosto dogaja pri spletnih trgovinah.

maj 2023

Pripombe k pravilom o zamenjavi

Opazili smo, da uporabniki včasih ne vedo, čemu so namenjena pravila zamenjave. Včasih je nadomestno pravilo ustvaril drug uporabnik ali služba za podporo Clonable. V tem primeru bi bilo dobro, če bi bilo mogoče dodati kakšno oznako, iz katere bi bilo razvidno, za kaj je pravilo namenjeno.

Konec marca

Nov postopek registracije

Da bi strankam še bolj olajšali prijavo, močno izboljšujemo in poenostavljamo postopek prijave. Na primer, domeno bo mogoče registrirati tudi na spletnem mestu Clonable, nakar bodo vse nastavitve za to mednarodno domeno pripravljene za takojšnje ustvarjanje klona. Na ta način se strankam ne bo več treba ukvarjati s postopkom spreminjanja DNS, če bodo to želele.

december 2022

Dnevno preverjanje, ali je stran še vedno v živo

Če stranke spremenijo svoje zapise DNS itd., lahko klonirano spletno mesto izklopijo, ne da bi to opazile. Za to želimo vgraditi signal.

december 2022

Novi prevodi url naslovov armaturne plošče

Prevod urlov bi lahko bil boljši. Odslej ima obiskovalec pregled nad vsemi prevedenimi url-ji in jih lahko enostavno ročno ureja.

november 2022

Manjši paket XS

Za stranke z manjšimi ali precej statičnimi spletnimi mesti smo dodali majhen paket "naredi sam". Za 15 EUR lahko sami začnete uporabljati spletno stran Clonable, brez podpore, dodatne znake pa lahko dokupite, kadar koli želite. Vendar pa je cena znakov pri tem precej višja.

oktober 2022

Korejski

Dodali smo korejščino kot jezik, v katerega in iz katerega lahko prevajate. Ker ne gre za latinico ali cirilico, dajemo nekoliko manjše jamstvo za kakovost prevoda. Več o tem bomo ugotovili s testiranjem.

februar 2023

Norveški

Dodali smo norveščino kot jezik, v katerega lahko prevajate in iz katerega lahko prevajate.

oktober 2022

Ukrajinski

Dodali smo ukrajinščino kot jezik, v katerega lahko prevajate in iz katerega lahko prevajate.

oktober 2022

nadomestna stran pri ustvarjanju novih klonov

Da bi zagotovili bolj profesionalen videz, smo med ustvarjanjem klona ustvarili nadomestno stran. Ta se osvežuje, dokler klon ni pripravljen.

oktober 2022

Partnerski program

Vzpostavljamo partnerski program, da bodo lahko partnerji priporočali stranke in prejeli privlačne provizije.

oktober 2022

Sledenje konverzijam

Da bi zagotovili, da lahko stranke uporabljajo sledenje konverzijam, je bila v spletno mesto Clonable vgrajena funkcionalnost, ki to omogoča....

september 2022

števec znakov (notranja uporaba)

Za preverjanje, koliko znakov vsebuje spletna stran, smo izdelali števec znakov, s katerim lahko z majhnim odstopanjem ugotovimo, ali spletna stran vsebuje 400 000 ali npr. 1,5 milijona znakov. Tako lahko stranke lažje izberejo naročnino.

Konec marca/začetek aprila

Jezikovni preklopnik

Številne stranke sprašujejo o dodajanju zastavic / izbirnika držav. To možnost zdaj vključujemo, tako da lahko stranke same preprosto dodajo stikalo za izbiro jezika na svoje spletno mesto in spletno mesto klona prek skripte.

Konec aprila

Dinamični viri

Stranke spletnih trgovin, ki uporabljajo naš modul za prevajanje XML, so navedle, da bi želele imeti funkcijo dinamičnega vira, ki bi vsak dan ali teden osvežila vir XML z novimi prevodi. To je zdaj uresničeno.

Če je ta možnost omogočena, se posodobijo viri XML:

 • Uporabnik lahko izbere, kako pogosto se posodablja vir XML (za doplačilo).
 • Stranke lahko določijo mesečni proračun za dovod XML
 • Ko je proračun dosežen, stranke prejmejo obvestilo o tem.
 • Stranke si lahko različne kvote kanalov ogledajo na strani za uporabo in zaračunavanje.
 • Podpora za večje vire, do 50 MB

Konec marca

predogled klonov

Stranke bodo lahko preprosto ustvarile svoj klon predogleda z omejenim številom prevedenih znakov.

avgust 2022

koliko dni do prihoda novega meseca

Odslej bo na nadzorni plošči stranke prikazano, kdaj lahko stranka ponovno dostopa do svojega mesečnega dobroimetja znakov. Tako se lahko stranka lažje odloči, ali naj doda vsebino ali se odloči za nakup dodatnih znakov.

avgust 2022

url prevodi v XML virih

Odslej bodo prevedeni tudi naslovi v virih XML.

julij 2022

turščina in indonezijščina

Dodali smo turški in indonezijski jezik, ki ju lahko prevajate v in iz

julij 2022

večja posodobitev urejevalnika

 • Pregled vseh sprememb klona
 • Pregled vseh sprememb na prevod
 • Pregled vseh sprememb SEO
 • Spremenjeno oblikovanje pogovornih oken, da so na vsakem klonu videti enako
 • Prilagoditev sloga gumbov v urejevalniku, da se pri vsakem kloniranju čim manj spremenijo.
 • Gumbe urejevalnika postavite v pojavno okno za jasnejši pregled
 • Dodan način prilagajanja položajev gumbov za lažje urejanje

junij 2022

Ustvarjanje belega prostora

Prilagoditev oblikovanja in urejevalnika.

junij 2022

Seznami besed za spreminjanje besedil

 • Nov zavihek za sezname besed na strani s pravili zamenjave (zamenjave besedila).
 • Iskalno polje in paginacija za enostavno iskanje besed.
 • Potrditev za brisanje besed.
 • Naenkrat lahko zamenjate eno ali več besed.
 • Pravila samodejno prevzamejo kapitalizacijo. Zato je za zamenjavo besed z veliko začetnico in brez nje potrebno samo eno pravilo.
 • Pravila lahko nastavite tako, da so občutljiva na velikost črk. Takrat je onemogočena tudi samodejna kapitalizacija.
 • Pravila je mogoče razveljaviti, ko je pravilo izbrisano.
 • Ko je fragment urejen z urejevalnikom, za katerega velja pravilo, se to pravilo za ta fragment ne povrne.
 • Za nove prevode se pravila uporabljajo po vrstnem redu dodajanja.
 • Zamenjave besedila veljajo samo za prevedene odlomke.
 • Nadomestitve besedila se uporabijo pred običajnimi pravili nadomeščanja.

junij 2022

Partnerji na armaturni plošči

Naši sodelujoči partnerji, kot je PostNL, bodo imeli svoje mesto na naši nadzorni plošči. Namen je, da se tu navedejo vse vrste drugih pomembnih storitev e-trgovine, da bi stranke lahko hitro in enostavno izboljšale svojo spletno stran ali spletno trgovino.

junij 2022

Urejevalnik slik

Urejevalnik lahko zdaj uporabite tudi za zamenjavo slik.

 • Ob zamenjavi slike ustvari pravila za zamenjavo slike.
 • zazna, ko je obstoječe pravilo spremenjeno.
 • zazna, da je pravilo razveljavljeno, in ga izbriše.
 • zazna, kadar uporabnik poskuša dvakrat ustvariti isto pravilo, in predlaga uporabo nadomestnih pravil.
 • Na nekaterih spletnih mestih gumb ne deluje pravilno. Nato je (skoraj) neviden ali pa tudi osnovni gumb izvede svoje dejanje, zaradi česar se lahko spremeni stran.

april 2022

Viri XML

S spletno stranjo Clonable je mogoče prevesti tudi vire XML vašega spletnega mesta. Viri XML so običajno nakupovalni viri. To omogoča, da se vaši izdelki najdejo na primer v Googlovem nakupovanju.

april 2022

Vtičnik Magento

Magento na splošno brezhibno deluje s spletnim mestom Clonable brez posebnih prilagoditev.

februar 2022

Vtičnik WordPress

Za WordPress lahko jezikovne oznake preprosto dodate tako, da namestite naš vtičnik in ga konfigurirate z naslednjimi podatki. Če morate dodati ali odstraniti jezikovne oznake (ker jih na primer že imate na spletnem mestu), lahko preprosto uredite podatke JSON.

februar 2022

Nakupi "dodatnih paketov prevajalskih znakov

Da bi zagotovili, da strankam z manjšimi naročninami ne zmanjka prevajalskih znakov, želimo uvesti "prevajalske pakete". Kupite lahko na primer 100.000, 1.000.000 ali 5.000.000 znakov.

januar 2022

Trgovina MyWebstore

Od 07-01-2022 je MijnWebwinkel bolje podprt, kar pomeni, da so zdaj pravilno prevedeni tudi prej neprevedeni elementi, kot so filtri in besedilo na blagajni.

november 2021

Urejevalnik v živo

Urejevalnik za spreminjanje prevodov in elementov vašega klona. Tako lahko prilagoditve opravite tako, da preprosto kliknete na tisto, kar želite spremeniti na strani. Tako lahko na primer domači korektor med premikanjem po spletnem mestu še lažje izvaja prilagoditve.

avgust 2021

Urls samodejno prevedena

Prej je bilo treba urne naslove prevesti prek prenosov. Zdaj to ni več potrebno. Uralni naslovi so samodejno prevedeni za klone v drugem jeziku. Obstaja tudi možnost, da sami spremenite naslove.

avgust 2021

Prevajanje XML

Omogočeno je prevajanje XML. To je zelo koristno, na primer za spremljanje virov izdelkov in ustvarjanje posebnih iskalnikov.

Konec julija 2021

Od Madžarske do Japonske

Lastna spletna stran Clonable, klonirana v številne jezike/države... prakticirajte, kar pridigate!

Konec julija 2021

JSON

Prevajanje JSON do nedavnega ni bilo mogoče. Zdaj smo dosegli točko, ko je to mogoče. Ta funkcija je trenutno v beta različici, zato še ne vemo, ali bodo nastale težave.

V začetku julija 2021

Prevajanje URL-jev prek funkcije nalaganja

S strgalom lahko odkrijemo, prevedemo in naložimo vse naslove na vašem spletnem mestu. Še letos bo na voljo funkcija samodejnega prevajanja vseh urlov, tako da bo URL samodejno preveden tudi ob dodajanju nove strani.

junij 2021

5 minut

in funkcija je bila zasnovana tako, da lahko vsak zaposleni na Clonable v petih minutah ustvari tuje spletno mesto kot demo. Ta funkcija je omogočila, da se je veliko ljudi hitreje prepričalo o uporabnosti sistema Clonable.

januar - junij 2021

Baza znanja in spletno mesto

V prvih mesecih leta 2021 smo si močno prizadevali za zagon spletnega mesta. Z ustvarjanjem obsežne baze znanja za naše stranke, informativnih videoposnetkov, razlag itd. smo si močno prizadevali, da bi spletno mesto začelo delovati.

avgust 2020

Clonable

Nastane ime Clonable...

december 2019

Nadzorna plošča

Prva različica armaturne plošče je objavljena na spletu, da lahko stranke začnejo z njo delati.

Želene funkcije

Uvoz metapodnaslovov

Želimo, da bi bil SEO v spletni strani Clonable še enostavnejši. Na primer z uvozom meta naslova.

Čezmejne raziskave ključnih besed SEO

Clonable želi, da bi bila tuja spletna mesta čim bolj uspešna. Zato želimo v sodelovanju z zunanjimi partnerji začeti ponujati tudi analizo ključnih besed SEO. Tako bo zagon v tujini potekal kar se da gladko in pametno.

Ne prevajajte strani

Nekaterih strani morda sploh ne boste želeli prevajati. Lepo bi bilo, če bi jih lahko naložili in navedli, ali želite, da se prevedejo nekateri drugi bloki na teh straneh. Na primer noga, glavo itd.

Oznake na blok, da bi se izognili prevajanju določene vsebine

Nekaterih besedil na spletnem mestu morda ne boste želeli prevajati. Želimo, da bi lahko uporabili preproste oznake, s katerimi bi zagotovili, da lahko stranke to nastavijo.

Obvestila o zamenjavah, ki niso več aktivne

Včasih so pravila, ki niso več aktivna, ker se je spletno mesto spremenilo. Zaželeno bi bilo zagotoviti, da je na nadzorni plošči signal, da so nekatera pravila postala nepotrebna.

Možnost pajka za stranke

Strankam, ki dodajo veliko vsebine, želimo omogočiti, da zagotovijo, da se tuja vsebina občasno pregleda s pomočjo robota, tako da se te strani tudi neposredno prevedejo in indeksirajo.

Spremembe v urejevalniku so mogoče tudi v mobilnem urejevalniku

Zdaj je urejevalnik na voljo samo za ogled na namizju.

Platforma za lektoriranje

Vzpostaviti želimo platformo za lektorje, kjer se lahko lektorji profilirajo in kjer jih lahko stranke Clonable najamejo za vse vrste opravil.

SPA in PWA prevajati

Želimo si, da bi lahko prevedli tudi te tehnologije.

Možnost razveljavitve dejanj brisanja

Pri ustvarjanju in spreminjanju pravil za zamenjavo sprememba ne prinese vedno želenega rezultata. Takrat bi bilo dobro, če bi stranka lahko obnovila stara pravila.

Pravne funkcije

Clonable želi strankam olajšati pripravo pravno potrebnih dokumentov, kot so splošni pogoji poslovanja itd., za različne države.

Pridobivanje idej za prepisovanje SEO prek umetne inteligence, kot je ChatGPT

Dobro bi bilo, če bi lahko prevajano vsebino prepisali/prilagodili z uporabo ChatGPT ali česa podobnega. Da bi ta programska oprema z umetno inteligenco začela dajati predloge za določena prevedena besedila. S tem bi lahko izboljšali SEO, pa tudi, na primer, da bi lahko prej izločili čudne prevode.