🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Zakaj je pomembno prevesti slike na večjezičnem spletnem mestu?

Ni skrivnost, da so slike pomemben del spleta. Raziskave so pokazale, da se članki s slikami delijo pogosteje kot članki brez slik. Čeprav je pomembno, da so na vašem spletnem mestu dobre slike ne glede na jezik, je še posebej pomembno, da so slike dobro prevedene, če je vaše spletno mesto večjezično.

Kako slike prispevajo k oblikovanju blagovne znamke vašega spletnega mesta

Logotip bo verjetno ena od prvih stvari, ki jih bodo videli obiskovalci vašega spletnega mesta, zato je pomembno, da se dobro prenese. Enako velja za druge slike, ki so pomembne za vašo blagovno znamko, kot so slike izdelkov.

Kako lahko s slikami nagovarjate mednarodno občinstvo

Če na primer prodajate izdelke, je pomembno, da imate prevedene slike izdelkov, da lahko potencialne stranke z vsega sveta vidijo, kaj prodajate. Tudi če ničesar ne prodajate, so lahko slike še vedno odličen način, kako nagovoriti globalno občinstvo, tako da jim pokažete nekaj, kar je pomembno za njihovo kulturo ali interese.

5 nasvetov za prevajanje slik za spletno mesto.

  1. Preden začnete prevajati, se prepričajte, da razumete kontekst slike. S tem lahko zagotovite, da bo prevod natančen in bo posredoval enako sporočilo kot izvirna slika.
  2. Uporabite profesionalne prevajalske storitve ali prevajalce, da zagotovite točnost prevoda. To je še posebej pomembno, če slika vsebuje zapletene ali tehnične informacije.
  3. Upoštevajte morebitne kulturne razlike med izvirnim in ciljnim jezikom. Nekatere slike lahko vsebujejo simbole ali reference, ki imajo pomen le v določeni kulturi.
  4. Preden sliko objavite na svojem spletnem mestu, v prevodu preverite pravopisne in slovnične napake.
  5. Če slika vsebuje besedilo, razmislite o zamenjavi besedila na sliki s prevedenim besedilom, namesto da prevajate sliko. S tem lahko izboljšate berljivost in zagotovite, da je besedilo jasno na vseh napravah.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: