🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Pomanjkljivosti WPML za WordPress: zakaj ni vredno

Če razmišljate o uporabi WPML za WordPress, morda raje dvakrat premislite. Čeprav je uporaba vtičnika, ki obljublja, da bo vaše spletno mesto večjezično, mamljiva, se morate zavedati nekaterih pomanjkljivosti, preden se odločite za uporabo WPML. Čeprav je lahko za nekatere učinkovita rešitev, ima nekaj pomanjkljivosti, zaradi katerih se lahko nekdo odloči za alternativna orodja, kot je Clonable. V tem članku bomo raziskali pomanjkljivosti WPML in razloge, zakaj se lahko nekdo odloči za drugo rešitev.

1. Kompleksnost

Ena glavnih pomanjkljivosti WPML je njegova zapletenost. Vtičnik je bogat s funkcijami in ima veliko možnosti, kar je lahko za začetnike preobremenjujoče. Krivulja učenja za WPML je strmejša kot pri nekaterih drugih rešitvah, kar lahko povzroči razočaranje in zmedo.

2. Stroški

WPML je premijski vtičnik, kar pomeni, da je povezan s stroški. Čeprav je na voljo brezplačna različica, so njene funkcije omejene in morda ne bodo zadostovale za zahtevnejša spletna mesta. Stroški vtičnika WPML se lahko povečajo, zlasti če morate kupiti dodatke za odklepanje določenih funkcij. Zato se njegova cena na prvi pogled morda ne zdi velika, vendar vseeno pogosto razočara.

3. Uspešnost

WPML lahko negativno vpliva na delovanje spletnega mesta. Znano je, da vtičnik upočasnjuje spletne strani, zlasti če se uporablja z gradniki strani in drugimi vtičniki. To je posledica dejstva, da mora za vsako stran naložiti različne jezikovne datoteke, kar se lahko sešteje in povzroči, da se vaše spletno mesto nalaga dlje časa, kar vodi do slabe uporabniške izkušnje in negativno vpliva na uvrstitev v iskalnikih.

4. Vprašanja združljivosti

WPML ima lahko tudi težave z združljivostjo z drugimi vtičniki in temami. To lahko privede do nepričakovanih napak in hroščev, katerih odpravljanje je lahko dolgotrajno. Težave z združljivostjo lahko vplivajo tudi na zmogljivost in varnost spletnega mesta.

5. Podpora

WPML ponuja podporo, vendar je omejena le na podporo po e-pošti. To pomeni, da boste v primeru težav morda morali čakati na odgovor, kar je lahko neprijetno. Poleg tega ekipa za podporo ni na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar lahko povzroči zamude pri reševanju težav.

Zakaj kdo raje uporablja Clonable?

1. Enostavnost

Clonable ponuja enostavnejšo rešitev za ustvarjanje večjezičnih spletnih mest. Orodje je enostavnejše za uporabo in ne zahteva tehničnega znanja. Zato je idealna rešitev za začetnike ali tiste, ki iščejo preprostejšo in hitrejšo rešitev.

2. Prihranki pri stroških

Clonable ponuja stroškovno učinkovitejšo rešitev kot WPML. Na voljo so cenovno ugodni cenovni načrti, ki temeljijo na številu besed na vaši spletni strani, zaradi česar so cenovno ugodnejša možnost, zlasti ker WPML zahteva, da prevedeno vsebino sami vnesete v spletno stran, medtem ko Clonable tega ne zahteva.

3. Uspešnost

Clonable je zasnovan tako, da ima minimalen vpliv na delovanje spletnega mesta. Uporabljajo napredno tehnologijo za hitro in učinkovito zagotavljanje prevedene vsebine, kar zagotavlja hitro in nemoteno uporabniško izkušnjo.

4. Združljivost

Clonable je združljiv z večino tem in vtičnikov WordPress, kar zmanjšuje težave z združljivostjo. To zagotavlja stabilno in varno spletno mesto brez nepričakovanih napak ali hroščev.

5. Podpora

Clonable ponuja dostopno podporo prek različnih kanalov, kot so klepet v živo, e-pošta in telefonska podpora. Ekipa za podporo je na voljo za hitro reševanje kakršnih koli vprašanj ali težav, kar omogoča, da se vaše spletno mesto brez zamud prikaže v več jezikih.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: