🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Različne jezikovne kode Hreflang in njihovo izvajanje

Kaj so oznake hreflang?

Pri mednarodni optimizaciji SEO so oznake hreflang bistven element, ki iskalnikom pomaga razumeti različne jezikovne različice vašega spletnega mesta. Če imate spletno mesto na voljo v več jezikih, lahko oznake hreflang iskalnikom povedo, katera različica vašega spletnega mesta je namenjena kateremu občinstvu.

Jezik vsebine spletnega mesta lahko določite na več različnih načinov, vendar so oznake hreflang najbolj priporočljiva metoda. Oznake greflang so oznake HTML, ki so videti takole:

<link rel="alternate" hreflang="x" href="http://example.com/">

"x" v oznaki hreflang je lahko ena od jezikovnih kod, navedenih v besedilu. Te jezikovne kode se uporabljajo za označevanje, katera jezikovna različica spletnega mesta je namenjena kateremu občinstvu. Oznake hreflang se večinoma uporabljajo za določanje, na kateri URL naj bo uporabnik preusmerjen na različico spletnega mesta, ki je napisana v njegovem jeziku. Oznake Hreflang se lahko uporabljajo tudi za določitev istega URL-ja za več jezikov, na primer kadar je spletno mesto na voljo v angleščini in francoščini.

Izvajanje oznak Hreflang

Obstaja več načinov za uporabo oznak hreflang v spletnem mestu. Dodamo jih lahko v kodo HTML vsake strani spletnega mesta ali v glavo HTTP spletnega mesta. Oznake hreflang lahko dodate tudi v iskalno konzolo Google ali z uporabo oblike zemljevida Sitemap. Pomembno je zagotoviti, da so oznake hreflang pravilno nameščene, saj lahko pomagajo izboljšati uvrstitev spletnega mesta v iskalnikih in zagotoviti, da so uporabniki preusmerjeni na pravilno jezikovno različico spletnega mesta.

V večini primerov boste za vsako jezikovno različico spletnega mesta želeli določiti drug URL. V zgornjem primeru je atribut "href" nadomeščen z naslovom URL ustrezne jezikovne različice vašega spletnega mesta.

Če nimate posebne strani za določen jezik, lahko atribut "href" pustite prazen. Na primer, ta oznaka hreflang bi iskalnikom povedala, da ni francoske različice te strani:<link rel="alternate" hreflang="fr" href="">

V nekaterih primerih boste morda želeli uporabiti isti naslov URL za več jezikov. To je običajno, če imate dvojezično spletno mesto ali če imate za vsak jezik ločene strani, vendar je vsebina večinoma enaka. V teh primerih lahko z atributom "hreflang" določite več jezikov za isti naslov URL. Ta oznaka hreflang bi na primer iskalnikom povedala, da je ta stran na voljo v angleščini in francoščini:<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://example.com/"> <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://example.com/">

Z atributom "hreflang" lahko določite tudi privzeti jezik "x". Privzet jezik se uporablja za sporočanje iskalnikom, katero jezikovno različico vašega spletnega mesta naj prikažejo, če nobena druga jezikovna različica ni primerna. Čeprav ga ni treba uporabljati, Google priporoča njegovo uporabo.

Nastavitev jezikovnih oznak v storitvi Clonable

Ko se naročite na Clonable, vam bomo poslali e-poštno sporočilo z zapisi DNS in jezikovnimi oznakami, ki jih je treba spremeniti. Z dodajanjem teh jezikovnih oznak bodo Google in drugi iskalniki vaš klon videli kot izvirno spletno mesto in ne kot podvojeno vsebino.

Jezikovne oznake lahko nastavite na različne načine. Odvisno od vaše platforme je treba to skripto prilepiti na različna mesta. V pošti (in pozneje tudi v zalednem delu programa Clonable) boste našli kratko navodilo, kam točno prilepiti ta delček.

Ko pri nas kupite nov klon, vam bomo poslali e-poštno sporočilo o tem, kako nastaviti jezikovne oznake. To je za vsako platformo drugačno. Poskrbeli bomo, da boste prejeli pravo skripto s pravimi navodili, kako pravilno nastaviti jezikovne oznake. Skripto je najlažje dobesedno prekopirati iz e-poštnega sporočila. Če jo poskušate natipkati, lahko vsebuje pravopisne napake ali manjkajoče dele, zaradi česar skripta ne bo delovala.

Navodila za jezikovne oznake lahko pregledate tudi pozneje, na primer če jih želite po onemogočitvi znova omogočiti. Ko je kloniranje končano, lahko navodila najdete v okolju Clonable. Navodila in podrobnosti za klone najdete tako, da v nadzorni plošči Clonable obiščete nastavitve klona in nato kliknete zavihek Setup information (Informacije o nastavitvah). Pri možnosti Jezikovne oznake kliknite na povezavo v razdelku Nastavitev jezikovnih oznak. Nato se prikaže okno, v katerem lahko izberete svojo platformo. Na podlagi te izbire se vam bo nato prikazala zahtevana skripta/podatki.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: