🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Elektronsko poslovanje v Združenem kraljestvu

Po brexitu morda oklevate glede širitve v Združeno kraljestvo. Kaj pa predpisi? Kaj želi britanski kupec? Kako poteka pošiljanje? Na kaj morate biti pozorni? V tem prispevku na blogu boste prebrali več o trgu Združenega kraljestva, nakupnem vedenju kupcev v Združenem kraljestvu in možnostih pošiljanja. 9 % e-trgovin v Združenem kraljestvu je vključevalo nakup iz tujine, za hitro dostavo pa jih je 26 % pripravljenih plačati več. Če torej lahko zagotovite hitro dostavo, je vstop na trg Združenega kraljestva vsekakor zanimiv. S pomočjo programa Clonable bo vaša angleška spletna stran ali angleška spletna trgovina izdelana v kratkem času.

3 najpomembnejši spletni nakupi v tujini:
  1. Kitajska

  2. Združene države Amerike

  3. Nemčija

3 najpomembnejše kategorije izdelkov:
  1. Oblačila in obutev (29 %)

  2. Lepota in zdravje (21 %)

  3. Elektronika (16 %)

3 najljubši načini plačila:
  1. Plačilna kartica (31 %)

  2. Kreditna kartica (30 %)

  3. Digitalna denarnica (Paypal, Allpay; 29 %)

Številke: Čezmejni raziskava o kupcih v e-trgovini, ki jo je izvedlo Mednarodno poštno sodelovanje (IPC).

Dostava v Združeno kraljestvo

Od brexita ni več prostega pretoka blaga med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom. Za elektronsko poslovanje v Združenem kraljestvu to pomeni, da se morajo pošiljke soočiti z DDV in morebitnimi uvoznimi dajatvami. To ne vpliva le na vas kot pošiljatelja, temveč tudi na prejemnika. Na srečo vam številne storitve dostave paketov ponujajo pomoč. Na primer pri družbi PostNL lahko izberete dve rešitvi za samo pošiljanje v Združeno kraljestvo: DDV in uvozne dajatve plača prejemnik ali pa jih plačate vi kot pošiljatelj. Nekatere stvari morate urediti tudi sami, kot sta registracija pri britanskih davčnih organih, saj imajo Britanci svoj DDV, in vloga za številko EORI. Za več informacij je na spletni strani PostNL na voljo priročen načrt, ki mu lahko sledite.
Več kot 57 % Britancev reciklira embalažo, zato pri pošiljanju v Združeno kraljestvo ne pozabite na uporabo trajnostne embalaže.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: