🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Elektronsko poslovanje v Španiji

Želite osvojiti španski trg? Do leta 2021 bo kar 29 % elektronskega poslovanja v Španiji predstavljal nakup iz tujine. To je zadosten razlog, da svojo spletno trgovino ali spletno mesto prenesete v Španijo. S 35 milijoni spletnih kupcev in več kot 46 milijoni prebivalcev je španski sektor e-trgovine obetaven. Pričakuje se, da bo število španskih spletnih kupcev v prihodnjih letih še naprej naraščalo. Vendar je število ponudnikov v primerjavi z državami, kot sta Nizozemska in Nemčija, še vedno zelo nizko. To torej vsekakor ponuja priložnosti za nizozemske podjetnike, zdaj je pravi čas, da vstopite! S storitvijo Clonable je vaša španska spletna trgovina ali špansko spletno mesto enostavno ustvariti.

3 najpomembnejši spletni nakupi v tujini:
  1. Kitajska

  2. Združeno kraljestvo

  3. Nemčija

3 najpomembnejše kategorije izdelkov:
  1. Oblačila in obutev (36 %)

  2. Elektronika (30 %)

  3. Lepota in zdravje (17 %)

3 najljubši načini plačila:
  1. Digitalna denarnica (Paypal, Allpay; 37 %)

  2. Plačilna kartica (29 %)

  3. Kreditna kartica (24 %)

Številke: Čezmejni raziskava o kupcih v e-trgovini, ki jo je izvedlo Mednarodno poštno sodelovanje (IPC).

Pakiranje

Za španske kupce je pomembna embalaža, ki jo je po možnosti mogoče reciklirati, trajnostna pa mora biti tudi dostava. V Španiji velja tudi zelo strog zakon o embalaži. Ta zakon morate spoštovati, ko prek španske spletne trgovine prodajate pakirane izdelke španskim potrošnikom. Od prvega grama embalažnega materiala, ki ga tržite v Španiji, se morate registrirati kot podjetje. Registrirate se pri španski odgovorni organizaciji Ecoembes. Spletna stran je na voljo samo v španščini. Po registraciji morate na svojo embalažo nalepiti zeleno piko oziroma zeleno piko. To pomeni, da je embalaža reciklirana.

Vsako leto morate prijaviti količino embalaže, ki je bila priložena vašim izdelkom. Zato od registracije naprej spremljajte skupno količino embalaže, ki ste jo prodali v Španiji. Če tega zakona ne boste upoštevali, lahko prejmete denarno kazen.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: