🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Elektronsko poslovanje v Nemčiji

Želite s svojo spletno trgovino osvojiti nemški trg? Nemci so med največjimi spletnimi kupci v Evropi. Z več kot 83 milijoni prebivalcev je e-trgovina v Nemčiji skoraj petkrat večja od nizozemske, skupni promet e-trgovine pa je dvakrat večji. Do leta 2021 bo 12 % e-trgovine v Nemčiji vključevalo nakupe iz tujine. Dovolj razlogov, da raziščete, ali bo vaša spletna trgovina uspešna tudi v nemškem jeziku. Če spletno trgovino ustvarite, poskrbite, da bodo na vaši spletni strani na voljo vse potrebne informacije. Nemške stranke želijo pred spletnim nakupom vedeti vse o predpisih, možnostih vračila in pogojih. Prav tako imajo raje kakovost in reference kot nizko ceno. Zato ustrezno prilagodite svoje ključne besede. Z uporabo programa Clonable je ustvarjanje nemške spletne trgovine ali nemškega spletnega mesta preprosto.

3 najpomembnejši spletni nakupi v tujini:
  1. Kitajska

  2. Združeno kraljestvo

  3. Avstrija

3 najpomembnejše kategorije izdelkov:
  1. Oblačila in obutev (30 %)

  2. Dom in vrt (15%)

  3. Šport in hobi (14 %)

3 najljubši načini plačila:
  1. Digitalna denarnica (Paypal, Allpay; 52 %)

  2. Kreditna kartica (16 %)

  3. Na račun (13 %)

Številke: Čezmejni raziskava o kupcih v e-trgovini, ki jo je izvedlo Mednarodno poštno sodelovanje (IPC).

Zanesljivost in zasebnost

Nemci cenijo zanesljivost in pečate kakovosti. Z znakom zaupanja pokažete, da je vašo spletno trgovino pregledala neodvisna institucija, in povečate možnosti za nakup nemške stranke. Pri prevajanju spletnega mesta v nemščino je zato vsekakor pametno zaprositi za znak zaupanja. Ti pečati za nemške spletne trgovine so najpogostejši:

Tudi v Nemčiji je zasebnost na spletu zelo cenjena. Nemški zakoni o zasebnosti, kolofonu (Impressum), pisanju besedil, varstvu podatkov in shranjevanju podatkov so veliko strožji kot na Nizozemskem. Datenschutzerklärung je obvezen tudi, če na svoji spletni strani obdelujete osebne podatke. V njej je na primer navedeno, kako in zakaj zbiramo podatke o strankah. Navedete tudi, kako se lahko vaša stranka na primer odjavi od prejemanja novic. To izjavo objavite na vidnem mestu v svoji spletni trgovini, na primer na vrhu ali na dnu domače strani.

Priljubljene spletne trgovine

Na področju e-trgovine v Nemčiji je nekaj priljubljenih spletnih mest, ki izstopajo od ostalih. Najbolj priljubljeno spletno mesto za e-trgovanje v Nemčiji je Amazon, sledita mu eBay in Otto. Druga priljubljena spletna mesta so Zalando, AliExpress in Rakuten.

Dogodki e-trgovine

Nenazadnje je v Nemčiji potekalo nekaj pomembnih dogodkov s področja e-trgovine, ki jih je vredno izpostaviti. Med njimi so konferenca DMexco, Online Trade Kongress in Internet World Expo.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: