🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Elektronsko poslovanje v Franciji

Želite svojo spletno trgovino razširiti v Francijo? Francoski trg e-trgovine je eden največjih v Evropi. Skupaj z Nemčijo in Združenim kraljestvom je Francija med tremi največjimi evropskimi spletnimi trgi. Francoski potrošniki izdelke kupujejo tudi v tujih spletnih trgovinah. Leta 2021 je bilo 15 % e-trgovine povezanih z nakupi v tujini. Zato je vsekakor smiselno, da s svojo spletno trgovino osvojite francoski trg. Francozi vse pogosteje nakupujejo prek mobilnih naprav, kar je znano tudi kot m-poslovanje. Zato poskrbite, da bo vaša francoska spletna trgovina lahko dostopna in berljiva tudi na mobilnih napravah. S programom Clonable lahko francosko spletno mesto ali spletno trgovino preprosto ustvarite.

3 najpomembnejši spletni nakupi v tujini:
  1. Kitajska

  2. Nemčija

  3. Združeno kraljestvo

3 najpomembnejše kategorije izdelkov:
  1. Oblačila in obutev (34 %)

  2. Elektronika (19 %)

  3. Dom in vrt (16 %)

3 najljubši načini plačila:
  1. Plačilna kartica (49 %)

  2. Digitalna denarnica (Paypal, Allpay; 32 %)

  3. Kreditna kartica (11 %)

Številke: Čezmejni raziskava o kupcih v e-trgovini, ki jo je izvedlo Mednarodno poštno sodelovanje (IPC).

Zakoni in predpisi

Le če so vaši izdelki skladni z zakonodajo EU, jih lahko v Franciji prosto prodajate. Vendar najprej natančno preverite, ali so zahteve za izdelke v Franciji enake kot na Nizozemskem. V Franciji veljajo dodatne zahteve za prodajo prehranskih dopolnil, živil in zdravil. Prav tako lahko obstajajo določena pravila za označevanje izdelkov. Zato pred vstopom na francoski trg natančno preučite, kaj morajo vaši izdelki izpolnjevati.
Če prodajate francoskim strankam, veljajo tudi drugi zakoni in predpisi. Na primer strog okoljski zakon "Responsabilité Élargie du Producteur (REP)". Tega morate upoštevati, če prek spletne trgovine prodajate pakirane izdelke Francozom. V skladu s francosko zakonodajo ste odgovorni za upravljanje embalaže.
Poleg tega velja "načelo namembne države", če prek svoje spletne trgovine prodajate izdelke francoskim potrošnikom. To pomeni, da francoskemu kupcu izstavite račun s francoskim DDV: TVA; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Samo če vaš skupni znesek skupaj z drugimi prodajami strankam ostane pod pragom 10.000 EUR, lahko še naprej zaračunavate nizozemski 21-odstotni DDV kot nizozemska spletna trgovina.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: