🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Elektronsko poslovanje v Belgiji

Imate nizozemsko spletno mesto in ga želite prenesti v tujino? Dober prvi korak je, da se razširimo v naše južne sosede in začnemo e-trgovino v Belgiji. Leta 2021 je 55 % elektronskega poslovanja vključevalo nakupe v tujini, od tega 34 % na Nizozemskem. Zato je vsekakor smiselno, da svoje izdelke ali storitve ponudite tudi v Belgiji. Ker govorijo isti jezik, jim ni treba prevajati spletnega mesta. Bodite pozorni na nekatere izraze: "showroom" je na primer v flamščini "razstavni prostor", "sale" pa se pri njih imenuje "prodaja". Te manjše prilagoditve besed bodo pomenile, da bodo belgijski iskalniki prav tako sprejeli vaše spletno mesto. Vendar pa obstajajo nekatere razlike med nizozemskimi in belgijskimi strankami. Na tej strani si preberite o spletnem nakupnem vedenju Belgijcev.

3 najpomembnejši spletni nakupi v tujini:
  1. Nizozemska

  2. Francija

  3. Kitajska

3 najpomembnejše kategorije izdelkov:
  1. Oblačila in obutev (29 %)

  2. Elektronika (16 %)

  3. Lepota in zdravje (15%)

3 najljubši načini plačila:
  1. Plačilna kartica (34 %)

  2. Kreditna kartica (25 %)

  3. Digitalna denarnica (Paypal, Allpay; 24 %)

Številke: Čezmejni raziskava o kupcih v e-trgovini, ki jo je izvedlo Mednarodno poštno sodelovanje (IPC).

Plačajte in pošljite v Belgijo

V Belgiji ljudje najraje plačujejo z debetno kartico. Toda tam ne poznajo iDeala. Namesto tega kot elektronski način plačila uporabljajo Bancontact. Če torej želite svoje spletno mesto prenesti v Belgijo, je pomembno, da na spletno mesto dodate ta način plačila.

Za pošiljanje lahko običajno uporabite nizozemske poštne storitve. Belgijcem se namreč zdi pomembno, da jim pošiljke preprosto dostavimo prek znanega omrežja PostNL s svojimi storitvami. Ker to podjetje poznajo, se pri njih ustvari zaupanje, ko svoje izdelke pošljete s podjetjem PostNL. To zaupanje pa prispeva k verjetnosti, da bodo ljudje kupili nekaj na vašem spletnem mestu.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: