🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

E-trgovina Nigerija: zakaj se razširiti na Nigerijo?

Nigerija je najbolj naseljena država v Afriki in ima velik potencial za sektor e-trgovine. Država ima več kot 200 milijonov prebivalcev, med katerimi je velik delež mladih in tistih z rastočim srednjim razredom. Ta rastoči srednji razred ima večjo kupno moč in je bolj nagnjen k spletnemu nakupovanju kot kdaj koli prej. Po podatkih nigerijskega nacionalnega statističnega urada se je vrednost transakcij elektronskega poslovanja v Nigeriji povečala z 12,5 milijarde dolarjev v letu 2019 na 13,6 milijarde dolarjev v letu 2020. V državi se govori veliko različnih jezikov, vključno s hauso, igbo in jorubščino, upravni jezik in pogosto uporabljen jezik sporazumevanja pa je angleščina. Ker je jezik sporazumevanja angleščina, lahko tuja podjetja zlahka klonirajo spletno stran s programom Clonable in postanejo tam vidna. Nigerijska domenska končnica je .com.ng ali .ng.

Trg

Nigerija ima strateško lego v Zahodni Afriki. Omogoča tudi dostop do regionalnih trgov Gospodarske skupnosti zahodnoafriških držav (ECOWAS). Ta trg vključuje več kot 300 milijonov potrošnikov. To je lahko še posebej koristno za podjetja, ki se želijo razširiti v druge države v regiji.

Gospodarstvo

Nigerija je v zadnjih letih beležila povprečno 2-odstotno letno rast, kar jo uvršča med najhitreje rastoča afriška gospodarstva. Nigerijska vlada je sprejela več ukrepov za spodbujanje gospodarstva, vključno z naložbami v infrastrukturo in davčnimi olajšavami za podjetja.

Naravni viri

Nigerija ima veliko različnih naravnih virov, vključno z nafto, plinom, rudninami in kmetijskimi zemljišči. To zagotavlja priložnosti za podjetja v različnih sektorjih, kot so nafta in plin, rudarstvo in kmetijstvo.

Naložbeno okolje

Nigerija je v zadnjih letih sprejela več ukrepov za izboljšanje naložbenega okolja in privabljanje tujih naložb. Nigerijska vlada ponuja davčne olajšave in spodbuja deregulacijo v sektorjih, kot so telekomunikacije, energetika in finančne storitve.

Prebivalstvo

V Nigeriji je veliko mladih in dobro izobraženih delavcev, zato je država privlačna za podjetja, ki iščejo kvalificirane delavce. To je lahko še posebej koristno za podjetja v tehnološkem sektorju, kjer so dobro usposobljeni delavci zelo pomembni.

Vladna politika

Nigerijska vlada je uvedla več politik za spodbujanje tujih naložb in podpiranje razvoja zasebnega sektorja. Te vključujejo davčne olajšave, subvencije in posojila za mala in srednje velika podjetja.

Skratka, če iščete nove izzive in priložnosti za svoje podjetje, Nigerija ponuja obetavno destinacijo, ki jo je treba razmisliti. Z mladim, izobraženim prebivalstvom, ugodnim naložbenim ozračjem in dostopom do regionalnih trgov ima ta živahna država veliko možnosti za rast in uspeh. Na kaj torej čakate? Potopite se v možnosti in odkrijte, kaj lahko Nigerija naredi za vaše podjetje!

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: