🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

Prevedite datoteko CSV ali XML?

Elektronsko poslovanje je korenito spremenilo način delovanja podjetij in jim olajšalo doseganje svetovnega občinstva. Ena od ključnih sestavin spletne trgovine je možnost ponujanja izdelkov na različnih tržnicah, vključno z Googlovim nakupovanjem, Amazonom in drugimi platformami. Vendar so lahko za podjetja, ki želijo delovati v več državah, jezikovne ovire velika ovira. Še posebej, če podjetje še nima lastnega spletnega mesta v tem jeziku.

Če želite, da so vaši izdelki na voljo strankam po vsem svetu, morate informacije o izdelkih zagotoviti v jeziku ciljne skupine. Tu je prevajanje datotek XML ali CSV ključnega pomena. Te datoteke vsebujejo informacije o izdelkih, kot so ime izdelka, opis, cena in druge podrobnosti, ki so potrebne za oblikovanje seznama izdelkov.

Da bi omogočila oglaševanje na platformah, kot sta Google Shopping in Amazon, morajo podjetja zagotoviti te sezname izdelkov v pravi obliki in jeziku. To zagotavlja, da so informacije o izdelkih natančno prikazane potencialnim strankam, kar podjetju prinaša večjo prodajo in prihodke.

Prevajanje virov CSV in XML

Vendar je prevajanje datotek XML ali CSV lahko težavna naloga, zlasti za podjetja, ki še nimajo tuje spletne trgovine. Zahteva znanje ciljnega jezika ter veliko časa in sredstev. Za podjetja z obsežnimi in nenehno spreminjajočimi se katalogi izdelkov je postopek lahko še bolj zahteven.

Na srečo obstaja rešitev za to težavo. Podjetje Clonable je v svojem orodju razvilo uporabniku prijazno funkcijo, ki podjetjem omogoča enostavno prevajanje virov XML. Clonable je zasnovan tako, da omogoča enostavno kopiranje, prevajanje in vzdrževanje spletnih mest. Da bi bilo čezmejno poslovanje kar se da enostavno. Z orodjem Clonable lahko podjetja hitro prevedejo informacije o izdelkih iz svojih izvirnih virov XML v več jezikov, s čimer lažje razširijo svojo bazo strank in povečajo prodajo.

Konfiguracija, pravila in izjeme

V programu Clonable lahko z nekaj kliki prevedete vir xml na način, ki najbolj ustreza vaši spletni trgovini. Če na primer nekaterih polj ni koristno prevajati, jih lahko izključite in tako zmanjšate stroške prevajanja. To storite tako, da odstranite potrditveno polje pod Prevedi za polje, ki ga ne želite prevesti. Poleg tega, če tudi ne želite, da je to polje v prevedenem viru, lahko prav tako odstranite potrditveno polje v razdelku Vključi. V naslednjem primeru lahko vidite, da Clonable prevede samo naslov in opis. Te nastavitve lahko naknadno prilagodite tako, da ponovno naložite vir.

S tako imenovanimi "pravili zamenjave" in "izključitvami" lahko na drugem mestu nadzorne plošče programa Clonable natančno določite, kako naj bodo viri XML prevedeni. Preko zamenjav besedila je mogoče prilagoditi besedo/besedno zvezo celotnemu viru XML naenkrat. To je na primer uporabno, če je določen vsebinski izraz večkrat napačno preveden s programom Clonable. Vendar se morate prepričati, da je treba prevod prilagoditi na vsakem mestu, zato bodite na to pozorni. S funkcijo Zamenjave besedila lahko zagotovite, da se nepravilen prevod prilagodi celotnemu spletnemu mestu z eno samo spremembo. Z izključitvami prevodov lahko preprečite prevajanje določenih besed ali besednih kombinacij. To lahko pride prav na primer pri imenih (blagovnih) znamk ali naslovih.

Avtomatizacija prevajanja datotek XML

Na ta način lahko podjetja avtomatizirajo postopek prevajanja, tako da so njihove informacije o izdelkih natančno prevedene v ciljni jezik. Orodje ponuja uporabniku prijazen vmesnik, ki je enostaven za navigacijo, zato je dostopen podjetjem vseh velikosti. Clonable je s svojim obsežnim naborom storitev celovita rešitev za podjetja, ki želijo razširiti svoj globalni doseg. Podjetjem omogoča, da dosežejo širše občinstvo, povečajo prodajo in ustvarijo več prihodkov.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: