🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

7 nasvetov za uspešno mednarodno trženje in oglaševanje

Trženje in oglaševanje sta dva najpomembnejša vidika vsakega podjetja. Brez trženja potencialne stranke ne bi nikoli izvedele za vaše izdelke ali storitve, brez oglaševanja pa ne bi imele razloga za njihov nakup. Ko se podjetje širi po vsem svetu, je treba skrbno načrtovati trženje in oglaševanje ter pri tem upoštevati kulturne razlike.

Tukaj je 7 nasvetov za uspeh:

1. Opravite analizo mednarodnega poslovanja.

Pred širitvijo podjetja na svetovni trg je treba razumeti trg, na katerega vstopate. To vključuje raziskovanje lokalne kulture in vedenja strank. Kakšne so nakupne navade vašega ciljnega trga? Kaj cenijo? Kaj jih motivira? Odgovori na ta vprašanja vam bodo pomagali ustvariti trženjsko in oglaševalsko kampanjo, ki bo odmevala pri vašem občinstvu.

2. Ustvarite mednarodni poslovni načrt.

Ko ste opravili raziskavo, je čas, da pripravite načrt za svojo globalno širitev. Ta načrt mora vključevati proračun za trženje in oglaševanje ter vaše cilje in naloge. Brez načrta lahko zlahka pretiravate s porabo ali zaidete s poti.

3. Razumevanje kulture in vedenja strank.

Kot smo že omenili, je pomembno, da pred začetkom trženjske in oglaševalske kampanje razumete kulturo ciljnega trga. Kakšne so njihove vrednote? Kaj se jim zdi žaljivo? Kakšen jezik govorijo? Če si vzamete čas in spoznate svoje občinstvo, lahko ustvarite kampanjo, ki bo pri njih naletela na odmev.

4. Poiščite pravi mednarodni videz za svojo blagovno znamko.

Glede na svojo blagovno znamko boste morda morali narediti prilagoditve za različne trge. Če je na primer vaša blagovna znamka mladostna in moderna, se morda ne bo dobro prenesla na bolj tradicionalne trge. Pomembno je najti mednarodni videz, ki dobro predstavlja vašo blagovno znamko in nagovarja vaš ciljni trg.

5. Sodelovanje z lokalnimi partnerji.

Pri širjenju poslovanja po svetu je pomembno, da sodelujete z lokalnimi podjetji. Ta vam lahko pomagajo pri orientaciji v kulturnem okolju in preprečujejo napačne korake. Ti partnerji lahko zagotovijo tudi dragocen vpogled v lokalni trg.

6. Opravite mednarodno raziskavo ključnih besed

Izbira pravih ključnih besed in oblikovanje individualnega nabora ključnih besed za vsako ciljno državo je velik izziv. Navsezadnje morate upoštevati stališča in interese številnih ljudi in zainteresiranih strani, pri tem pa upoštevati globalne trge, vedenje pri iskanju ter jezikovne značilnosti in posebnosti.

Da bi izkoristila celoten potencial ciljnega trga in govorila jezik svojega ciljnega občinstva, je pomembno, da se podjetja obrnejo na strokovnjake SEO, ki so rojeni govorci ciljnega jezika ali so se izkazali pri SEO za mednarodni trg.

7. Prevedite vso vsebino in oglaševalsko gradivo

Ko razširjate svoje poslovanje po vsem svetu, je treba zagotoviti, da je vse vaše tržno in oglaševalsko gradivo prevedeno. To je lahko zahtevno, saj gre pogosto za veliko število strani in besedil. Sodelovanje z učinkovitim prevajalskim orodjem, kot je Clonable, lahko zagotovi, da je vaše gradivo prevedeno hitro in čim bolj natančno, ne da bi porabili veliko časa in denarja. Nato naj ključna samodejno ustvarjena besedila pregleda domači prevajalec in tako zagotovi kakovost, ki jo potrebujete za mednarodni uspeh.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: