🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

5 mednarodnih strategij vzpostavljanja povezav za izboljšanje mednarodnega SEO

V zadnjem desetletju je gradnja mednarodnih povezav postala vse pomembnejši del SEO. Ker je internet postal bolj globaliziran, so morala podjetja prilagoditi svoje strategije vzpostavljanja povezav, da bi upoštevala širši nabor ciljnih trgov.

Pri vzpostavljanju mednarodnih povezav je mogoče uporabiti več različnih pristopov. Tukaj je pet najučinkovitejših strategij:

1. Opredelitev možnosti za mednarodno povezovanje

Eden od prvih korakov v vsaki strategiji vzpostavljanja mednarodnih povezav je iskanje priložnosti za povezave iz drugih držav. To lahko storite tako, da opravite revizijo povezav svojega obstoječega profila povratnih povezav in poiščete tuje dopolnjene povezave iz drugih držav.

Z orodjem, kot je Mozov Open Site Explorer, lahko preučite tudi profile povratnih povezav svojih tekmecev. Tako lahko ugotovite, katera tuja spletna mesta se povezujejo z njimi in ali lahko pridobite povezave iz istih virov.

2. Ustvarite mednarodne pristajalne strani

Če želite s svojimi prizadevanji za vzpostavljanje povezav ciljati na tuje trge, je pomembno, da ste v teh državah prisotni na spletu. To lahko dosežete tako, da na svojem spletnem mestu ustvarite mednarodne pristajalne strani.

Te strani morajo biti optimizirane za ciljni trg, z lokalno raziskavo ključnih besed in besedilom, ki ustreza kulturnim normam občinstva. Pomembno je tudi zagotoviti, da so strani ustrezno povezane z navigacijo vašega spletnega mesta, da jih bodo lahko našli iskalniki in potencialni obiskovalci.

3. Razvijanje partnerstev z mednarodnimi spletnimi stranmi

Eden najboljših načinov za pridobivanje povezav s tujih spletnih mest je razvijanje partnerstev s spletnimi mesti, ki so že priljubljena na teh trgih. To lahko storite z gostujočim bloganjem, sodelovanjem pri pripravi infografik ali drugih oblik vsebine ali preprosto s spletnimi skrbniki ustreznih spletnih mest in jih vprašate, ali bi jih zanimala povezava na vaše spletno mesto.

4. Uporaba mednarodnih imenikov in strani z viri

Drug dober način za pridobivanje povezav iz tujih spletnih mest je predložitev spletnega mesta v mednarodne imenike in strani z viri. To je lahko dolgotrajen postopek, vendar se pogosto splača, če želite pridobiti visokokakovostne povezave s spletnih strani, ki so pomembne za vaše poslovanje.

5. Sodelovanje v mednarodnih forumih in skupnostih

Sodelovanje v mednarodnih forumih in spletnih skupnostih je odličen način za vzpostavljanje odnosov s potencialnimi viri povezav iz drugih držav. Poleg tega lahko s tem svoje spletno mesto predstavite širšemu občinstvu in pridobite dragocene povratne informacije o svojih izdelkih ali storitvah.

Pri vzpostavljanju mednarodnih povezav lahko uporabite več različnih strategij. To je le nekaj najučinkovitejših. Z uporabo kombinacije teh strategij lahko začnete graditi močan profil povratnih povezav s tujih spletnih mest in pri tem razvijati svoj posel.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: