🎉 Uvedli smo naš novi vtičnik za WordPress! Prenesi zdaj

14 načinov za povečanje prometa na spletnih straneh do leta 2023: SEO, prevajanje in drugo

Iščete več prometa na spletnem mestu v letu 2023? Ne glede na to, s kakšnim poslom se ukvarjate, lahko več prometa na spletni strani pomeni le dobro. Več prometa pomeni več potencialnih strank, več potencialnih strank pa več prodaje. Toda kako dejansko povečati obisk na spletni strani? V tem članku predstavljamo 14 najboljših načinov za povečanje prometa na spletnem mestu, od SEO do prevajanja in še več.

1. Raziskava ključnih besed, po možnosti tudi na mednarodni ravni

Če želite povečati promet na spletnem mestu, se morate prepričati, da ciljate na prave ključne besede. Opravite obsežno raziskavo in ugotovite, katere ključne besede so najpomembnejše za vaše podjetje in za katere se lahko realno uvrstite. Ko to veste, lahko za te ključne besede optimizirate svoje spletno mesto in vsebino. Brez te raziskave namreč ustvarjate vsebino naključno, s precej manjšimi možnostmi za uspeh.

2. Meta naslovi SEO

Meta naslovi vašega spletnega mesta so eden najpomembnejših elementov SEO. Prepričajte se, da so optimizirani za ciljne ključne besede in da natančno odražajo vsebino vašega spletnega mesta.

3. Uporabite vtičnike, kot je Yoast, na primer

Na voljo so številni vtičniki SEO, ki vam lahko pomagajo optimizirati spletno mesto za iskalnike. Yoast je na primer priljubljena možnost za WordPress, ki je brezplačna.

4. Podvajanje vsebine spletnega mesta v drugih jezikih

Če želite doseči globalno občinstvo, morate poskrbeti, da bo vsebina vašega spletnega mesta na voljo v drugih jezikih. Preprost in učinkovit način za to je uporaba orodja, kot je Clonable, s katerim podvojite vsebino in ustvarite različice v drugih jezikih in državah.

5. Pisanje gostujočih objav

Bloganje gostov je odličen način za izpostavljanje vašega spletnega mesta in vzpostavljanje odnosov z drugimi blogerji v vaši panogi. Obrnite se na druge blogerje v svoji panogi in preverite, ali bi bili zainteresirani za objavo vašega prispevka za goste.

6. Ustvarite uporabno orodje ali vsebino

Če želite, da se ljudje vračajo na vaše spletno mesto, jim morate dati razlog za to. Eden od načinov je, da ustvarite uporabno orodje ali vsebino, ki jo lahko uporabijo. Če ste na primer spletni oblikovalec, lahko ustvarite brezplačno predlogo za oblikovanje spletnih strani.

7. Pošiljanje sporočil za javnost

Če imate vsebino, vredno objave, jo pošljite na spletna mesta za sporočila za javnost, kot je PRWeb. S tem lahko povečate prepoznavnost svojega spletnega mesta in podjetja.

8. Ustvarjanje notranjih povezav

Eden od načinov, kako ljudi dlje zadržati na spletnem mestu, je ustvarjanje notranjih povezav med stranmi spletnega mesta. Tako lahko preprosto prehajajo z ene strani na drugo, ne da bi jim bilo treba zapustiti vaše spletno mesto. Poleg tega bo to cenil tudi Google, kar bo povečalo vašo uvrstitev v iskalnikih.

9. Spremenite glave in naslove

Če želite povečati obisk spletne strani, poskrbite vsaj za optimizacijo naslovov in naslovov spletne strani za iskalnike. To vključuje uporabo naslovov in opisov, bogatih s ključnimi besedami. Ti naslovi so skupaj z meta naslovi v veliki meri odgovorni za vašo

10. Uporaba družbenih medijev

Družbeni mediji so odličen način za povečanje prometa na spletnem mestu. Ustvarite profile v priljubljenih družabnih medijih in delite vsebino svoje spletne strani s svojimi sledilci.

11. Oglaševanje

Oglaševanje je še en odličen način za povečanje prometa na spletnem mestu. Uporabite lahko AdWords ali druge plačljive oglaševalske platforme, da dosežete širše občinstvo.

12. Pošljite svojo spletno stran v imenike

Z oddajo spletnega mesta v spletne imenike lahko izboljšate svojo uvrstitev v Googlu in povečate promet.

13. Ustvarite blog

Blog je odličen način, da se ljudje vračajo na vaše spletno mesto. Poskrbite, da ga boste redno posodabljali s svežo in izvirno vsebino.

14. Uporabite Google Analytics ali drugo statistično orodje

Google Analytics je brezplačno orodje, s katerim lahko spremljate promet na svojem spletnem mestu. To je dragocen vir, če želite videti, kako se promet spreminja skozi čas.

To je le nekaj najboljših načinov za povečanje prometa na spletnem mestu v letu 2023. Z uporabo teh nasvetov lahko povečate promet na spletnem mestu ter pridobite več vodil in prodaje.

Prevedite svojo spletno stran in pridobite več prometa na spletni strani?

Clonable je eden najboljših načinov za enostavno prevajanje in internacionalizacijo spletnega mesta. S tem lahko enostavno in hitro pridobite več prometa na spletnem mestu. Z našo preprosto in intuitivno programsko opremo za prevajanje spletnih strani lahko v nekaj sekundah prevedete katero koli obstoječo spletno stran in blog. Namesto da bi ustvarili povsem novo spletno mesto in prenesli vso vsebino, jo po možnosti prevedli in vzdrževali dve spletni mesti, boste s programom Clonable imeli tuje spletno mesto v petih minutah. Ker gre za živo kopijo, se spremembe na izvirnem spletnem mestu samodejno izvedejo (in prevedejo) na kloniranem spletnem mestu. Prilagoditve obstoječih strani se samodejno prevedejo.

Kaj pa vi? Če želite prevesti tudi svojo spletno stran, se obrnite na našo ekipo Clonable. Z veseljem vam bomo pomagali najti najboljšo možno rešitev za vaše potrebe.

Še vedno imate vprašanja?

Nato izpolnite spodnji obrazec.

Sorodni blogi: