O Clonable

Clonable - vaše orodje za kloniranje in lokalizacijo spletnih strani in spletnih trgovin.

E-naslov
info[@]clonable.net
Telefonska številka
+31 492 77 52 69
Naslov

Poslovni center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Začetek

Ali imate naročnino na Clonable ali želite pridobiti eno ali več naročnin? Želite vedeti, kaj lahko in kaj morate storiti sami, da bo klon kar najboljši? Na spletnem mestu Clonable pričakujemo, da bodo naše stranke same poskrbele za določene stvari. V nadaljevanju sta predstavljena pregled in načrt v 10 korakih, s katerim boste poskrbeli, da ne boste ničesar pozabili in da bo vaš klon popoln.

Načrtovanje

Prizadevamo si, da bi bili kloni na voljo dva tedna po zahtevi za klon in podpisu Docusign. To tudi pomeni, da se bo izdaja računov začela po dveh tednih. Če ustvarjanje klonov zaradi težav na strani stranke traja več kot dva tedna, se samodejno začne tudi izstavljanje računov. To pomeni, da morata tako Clonable kot stranka prispevati k čim hitrejšemu zaključku postopka ustvarjanja. Po tem se lahko začne polnjenje klona.

10 Načrt po korakih

Kot stranka morate opraviti več nalog, da lahko klon zaživi. Najpomembneje je, da kot stranka konfigurirate nastavitve DNS. Od naših strank pričakujemo, da bo to mogoče storiti v 2 tednih. Čim prej bo to opravljeno, tem prej bomo lahko klon postavili v živo. Če tega ne znate narediti sami, to ni težava. Te podatke lahko najbolje nastavite tako, da se obrnete na podjetje za gostovanje, agencijo za trženje ali izdelovalca spletnih strani. To lahko pripravijo za vas.
Enako kot za nastavitev podatkov DNS velja tudi za jezikovne oznake. S temi nastavitvami Google ugotovi, katere domene imajo katere jezikovne nastavitve. Pri kloniranju spletnega mesta so nove strani nameščene v drugi domeni, kar zahteva tudi drugačne jezikovne nastavitve. Podobno kot pri sistemu DNS je treba tudi te sisteme pravilno konfigurirati v dveh tednih, da se lahko kloniranje zaključi pred začetkom izdajanja računov.

Naloga stranke: pravilno nastavite DNS in jezikovne oznake (obvezno)

Časovna obveznost: največ. 1 ura. morda s strani podjetja za gostovanje, agencije za trženje ali izdelovalca spletnih strani.

Na spletni strani Clonable je mogoče plačevati letno ali mesečno. Vedno boste prejeli račun. To lahko vsakič plačate ročno, vendar je veliko lažje nastaviti direktno bremenitev. To zahteva manj truda, poleg tega pa lahko zagotovite, da boste račun vedno plačali pravočasno. Naše račune vam vedno pošljemo po e-pošti, vedno pa jih lahko najdete tudi na nadzorni plošči spletne strani Clonable v razdelku "Obračunavanje". Tu boste našli tudi informacije o datumu pošiljanja, zadnjem datumu plačila in o tem, ali je bilo plačilo že izvedeno. Če boste s plačilom čakali predolgo, boste prejeli še eno e-poštno sporočilo z našim opomnikom.
V nadzorni plošči lahko vedno spremenite podatke za zaračunavanje.

Naloga stranke: nastavitev direktne bremenitve, pravilna nastavitev podatkov za zaračunavanje

Časovni vložek: le nekaj minut

Pri prevajanju uporabljamo umetno inteligenco. Kakovost je običajno približno 95-97 %, odvisno od vrste besedila in jezika. Zato ne ponujamo 100-odstotno brezhibnih prevodov. Kaj to pomeni za vas kot stranko? Včasih se vnese nekaj napak, vendar jih je mogoče enostavno odpraviti. Ko besedo prilagodite, se novi prevod takoj uporabi povsod na spletnem mestu. Včasih gre narobe, na primer pri elementu menija. Zakaj? Ker je element menija sestavljen iz ene same besede, naš prevajalski stroj ne razume konteksta. Pri daljših stavkih se to skoraj nikoli ne zgodi. Koristno je najeti prevajalsko agencijo, da še enkrat pregleda spletno mesto. To lahko opravi tudi ena od naših povezanih agencij.

Naloga stranke: Preverjanje prevodov (zelo priporočljivo)

Časovni vložek: Odločite se sami. Priporočljivo je, da za to porabite nekaj ur. Na ta način boste hitro dosegli 98-99-odstotno jamstvo kakovosti.

Samo kloniranje in prevajanje spletnega mesta ni dovolj. Čeprav s spletno stranjo Clonable zagotovimo dober prevod, spletna stran ni sestavljena samo iz besedila. Klon je pametno enkrat pregledati in ga prilagoditi. Pomislite na primer na spreminjanje slik in logotipa. Te je enostavno spremeniti z našo funkcijo zamenjave slik v pravilih zamenjave. Ta pravila zamenjave lahko uporabite tudi za izvajanje določenih nastavitev na svojem spletnem mestu. To je na primer koristno, če je država dostave za nemške obiskovalce spletnega mesta, ki je v nakupovalni košarici klonirano v nemščino, samodejno nastavljena na Nemčijo. In seveda je priročno, če je najpogosteje uporabljena plačilna metoda v Nemčiji, Sofortbanking, na vrhu seznama plačilnih metod. Gre za majhne prilagoditve, zaradi katerih se nemški kupec počuti še bolj domače, kar povečuje možnost, da bo nekaj kupil. S prilagajanjem klona s tovrstnimi prilagoditvami naredite spletno mesto popolnejše. Za več idej in pojasnila o prilagajanju si oglejte našo bazo znanja.

Naloga stranke: spreminjanje slik/loga, spreminjanje nastavitev,

Časovni vložek: Pametno je porabiti nekaj ur za pregledovanje spletnega mesta, da se prepričate, da lahko vse prilagodite po svojih željah.

Pri nakupu mednarodnega paketa s prevajanjem s spletne strani Clonable je določeno največje število znakov (npr. 2 milijona za srednji paket). Če imate na spletnem mestu veliko strani ali izdelkov, to število znakov morda ne bo zadostovalo za prevajanje vsega. Clonable bo prevedel prva 2 milijona znakov naloženih strani, nato pa bo prenehal prevajati. V spletnem mestu Clonable si lahko ogledate uporabo vsakega klona v razdelku "Nastavitve klona" -> "Uporaba in zaračunavanje". Tu lahko preverite, koliko znakov od 2 milijonov imate še na voljo ali pa ste že dosegli omejitev. Če potrebujete dodatne like, jih lahko tudi kupite. Naročite jih lahko na isti strani. To lahko storite z enkratnimi paketi, na primer 250.000 dodatnih znakov, ali pa določite standardno število dodatnih znakov na mesec. Tako lahko na primer nastavite največ 100.000 dodatnih znakov na mesec. Tako lahko vaš klon po potrebi samodejno uporabi več znakov na mesec. Če na primer veste, da bo naslednji mesec na voljo več novih strani ali izdelkov, je pametno preveriti, koliko znakov imate še na voljo in ali jih morate kupiti več.

Naloga stranke: spremljajte, ali ste presegli omejitev znakov, nato pa pravočasno kupite več znakov

Časovni vložek: le nekaj minut

Pri kloniranju spletnega mesta se naročila, oddana na klonu, vključijo v naročila vašega prvotnega spletnega mesta. Zato lahko ta naročila upravljate tudi prek zaledja svojega prvotnega spletnega mesta. Pomembno je, da določite prave načine pošiljanja in stopnje. To lahko storite tako, da spremenite podatke za državo klona v zaledju prvotnega spletnega mesta. V različnih sistemih CMS to deluje različno. Če tega ne morete ugotoviti, prosite za pomoč gostitelja, oddelek za trženje ali strokovnjaka za IT. Seveda je pomembno tudi, da so informacije o načinih pošiljanja in stroških pošiljanja na klonu pravilne. Te informacije lahko preprosto prilagodite z našim urejevalnikom v zaledju spletnega mesta Clonable.

Naloga stranke: pravilno nastavite načine pošiljanja in stroške pošiljanja za vsako državo. Prilagodite podatke o dostavi na klonu.

Časovna obveznost: približno 30 minut

Druge države uporabljajo drugačne načine plačevanja kot Nizozemska. Belgijci radi uporabljajo Mistercash/bancontact, Nemci Sofort banking, Francozi in Angleži prenos s kreditno kartico itd. V zaledju prvotnega spletnega mesta lahko dodajate in odstranjujete plačilne metode. Če ne veste, kako to storiti, prosite za pomoč svojega izdelovalca spletnih strani.
Poleg tega se obiskovalci klona počutijo bolj domače, če je njihov najljubši način plačila že samodejno izbran in je na vrhu seznama. Za Nemca je klonirano spletno mesto videti kot pravo nemško spletno mesto, če je v nakupovalni košarici na vrhu seznama že izbrano bančništvo Sofort. To lahko prilagodite s pravili za zamenjavo v zaledju spletne strani Clonable. V naši bazi znanja boste našli razlago, kako to spremeniti.

Naloga stranke: nastavitev pravilnega načina plačila

Časovna obveznost: manj kot 30 minut

URL-ji ali spletni naslovi vašega klona niso samodejno prevedeni v Clonable. Na začetku bodo zato še vedno v nizozemščini. URL-je lahko prevedete v zaledju spletne strani Clonable. To lahko storite na dva načina: nove naslove lahko dodate sami ali pa jih prevedete samodejno. Pomembno je, da preverite nekaj naslovov URL, saj se lahko zgodi, da majhni deli naslova URL ali napačna uporaba ločil Clonable ne prevede pravilno. Več informacij o prevajanju in spreminjanju naslovov URL najdete v naši zbirki znanja.

Naloga stranke: prevajanje naslovov URL (samodejno / ročno)

Časovni vložek: nekaj minut (samodejno) do pol ure (ročno)

Če želite, da se vaš klon najde v iskalnikih, lahko to izboljšate na več načinov. Prvič, pomembno je, da na izvirno spletno mesto namestite dovolj vsebine. Ta vsebina bo nato prevedena. Zelo pomembno je tudi, da prevod vsebuje ključne besede. Ker spletna stran Clonable uporablja umetno inteligenco, se lahko zgodi, da v prevodu ni uporabljena prava ključna beseda. Zato je pomembno, da kot stranka opravite majhno analizo ključnih besed in preverite, katere so ključne besede v jeziku klona. Nato lahko te ključne besede po potrebi dodate prek zalednega dela spletnega mesta Clonable.
V našem urejevalniku lahko spremenite tudiMetatitula in metapodpisstrani vašega klona. Tudi to je dobro storiti. Tako je obiskovalcu klona v iskalnikih jasno, za kaj gre na strani in katere izdelke lahko na njej najde. Seveda je pametno temu metapopisu dodati ključne besede.

Naloga stranke: opravite analizo ključnih besed, prilagodite metapodatke in metapodnapise.

Časovni vložek: Odločite se sami. Priporočljivo je, da za to porabite nekaj ur.

Naš sistem vam omogoča prevajanje virov, tako da lahko na primer storitve Google Shopping uporabljate tudi v drugih jezikih. Prek možnosti XML feeds v zadnjem delu Clonable lahko naložite svoj XML feed in ta bo preveden. Nekaterih polj, kot so cena ali povezave, ni koristno prevajati. Te lahko izključite in tako zmanjšate stroške prevoda. Ko je bil vir preveden, ga lahko uvozite. Več informacij o uporabi funkcije XML feed najdete v naši bazi znanja.

Naloga stranke: naložite in prevedite XML feed, uvozite

Časovni vložek: nekaj minut